Prins Bernhardlaan 242
2273BP
VOORBURG
tel. 070-3864302

Zaterdag stond alweer de laatste wedstrijd van de 1e periode op het programma. Voor ons een behoorlijke uitdaging tegen het ongeslagen Forum Sport. Wij hebben een prima trainingsweek achter de rug. Hierin hebben we onze team afspraken even opgefrist en ons hersteld van de mindere 2e helft tegen DWO. We gaan nog 1x alles geven samen, om het maximale uit de wedstrijd te halen tegen de koploper. En of dat alleen een mooi doelpunt is, een gelijkspel of misschien wel 3 punten dat maakt ons niet uit. Als we de afspraken en beleving maar terugzien op het veld. Dani is er niet bij. Wel doet Angelo voor het eerst mee met ons.

In het 1e kwart probeert Forum ons gelijk vast te zetten. Ze starten fel om de hekkensluiter wel even een voetballesje te geven. We raken niet echt in paniek en proberen er onderuit te voetballen.
Als Forum later toch op een 1-0 voorsprong komt is het de vraag hoe onze toppers daarmee omgaan. Maar we gaan knap verder waar we gebleven waren. Er zijn eerlijk gezegd wel fases waarin we te snel de lange bal spelen. En waarin we met man en macht vooral verdedigen en de ballen weghalen uit de 2e lijn. Krystian komt een paar keer goed in actie. Tussendoor laten we leuke aanvallen zien en creëren we kansjes. Dit onder leiding van aanvoerder Damian.

Rayshawn kon niet in de basis starten ivm een blessure. Maar hij valt erg sterk in.
Ook Angelo laat een prima indruk achter. Zeker aan de bal is hij een meerwaarde voor ons team. Omdat Forum Sport later helaas toch uit is gelopen naar 3-0 proberen we het in de laatste fase van de wedstrijd met aanvallender spel. “Alles of niets”

Djavi en Ahmet vormen nu de aanval. En laat nou precies Djavi een doelpunt  maken, door met een Touzani actie de verdediger uit te spelen en de bal prachtig in de lange hoek te leggen. We creëren nog 2 grote kansen maar de sterke Forum Sport verdediger en keeper staan ons helaas in de weg. We nemen wat meer risico voorin, daardoor worden de ruimtes groter en daar maakt Forum goed gebruik van. Er vallen zo nog een aantal tegendoelpunten in de slotfase. Dat is jammer want vooral in de koppies had een 5-3 nederlaag anders gevoeld dan deze uiteindelijke 6-1.

Maar waar we het tegen Velo 1 kwart vol hielden en tegen DWO 1 helft. Houden we nu al redelijk stand tot en met het 3e kwart. En dan klinkt het gek bij een eindstand van 6-1, maar we lopen toch wel met opgeheven hoofd naar de kleedkamer. Wij kunnen namelijk zeggen dat we 45 minuten keihard hebben geknokt en ons daarin redelijk staande hebben gehouden tegen deze sterke tegenstander. Ook ouders van Forum Sport geven ons de complimenten. Dat is altijd leuk om te horen. In de kleedkamer doen wij dat ook richting onze toppers. We pikken er 2 jongens uit. Krystian voor zijn sterke wedstrijd van zaterdag. En Brent die de duels steeds sterker aan durft te gaan.
Als de KNVB hun werk doet en ploegen als Forum of DWO laat promoveren en eerder al Berkel liet degraderen, hopen we dat ons nog een 2e fase in de Hoofdklasse is gegund. Want de stijgende lijn die we laten zien geeft genoeg vertrouwen om meer wedstrijden te gaan winnen op dit niveau.