Julialaantje 15 B
2282NW
RIJSWIJK ZH
tel. 070-3952288

Deze week is het de vorst die bijna een streep zet door de topper in onze poule. Maar gelukkig deed het zonnetje net op tijd zijn werk en verandert de kleur van veld 3 van wit naar het vertrouwde groene. Koploper KMD komt op bezoek. Beide ploegen zijn nog ongeslagen. Alleen hebben wij pas 3 wedstrijden gespeeld en KMD al 5. Dean start in de basis, mede omdat Krystian ziek is geweest.

Van een degradant uit de Hoofdklasse wordt wel een beetje verwacht dat ze bovenin meedraaien in de poule. Dat dat ook ons doel is maakt Damian gelijk duidelijk. Binnen een paar minuten schiet hij al de 1-0 binnen. Zo dat is lekker.
Daarna komt KMD beter in hun spel. Zij hebben over het algemeen wat grotere jongens in de ploeg. En is het sterkste team waar we in deze poule tegen hebben gespeeld. Vooral de nummer 7 en 8 maken een sterke indruk. We zijn op de een of andere manier onder de indruk omdat het de koploper is. Door achteruit te lopen roepen we de 1-1 over onszelf af. Kort daarna valt ook de 1-2. Een bal die precies tussen Jordan en Dean valt krijgen we net niet lekker weg en KMD slaat toe.

Via Ahmet komen we terug in de wedstrijd. Hij schudt, op aangeven van Djavi, 3 spelers van zich af en schiet knap de 2-2 binnen. De vele mensen langs de lijn (ik telde er zo snel ongeveer 60) staan ondanks de kou te genieten van deze heerlijke wedstrijd. Dan breekt een sterke fase van ons aan. We hebben lang balbezit en winnen veel duels. En maken uit een prachtige aanval de 3-2, waarbij aanvoerder Amir erg belangrijk is. Hij geeft de assist op Angelo. Vlak voor rust komt KMD toch op gelijke hoogte. Zonde want in die fase gaven we niet heel veel weg. Maar 6 doelpunten voor rust.. Daar betaal je normaal gesproken veel geld voor in de eredivisie.

Net als afgelopen woensdag spelen we een sterk 3e kwart. Dat is ongebruikelijk voor ons, maar ik hoop dat we die trend vasthouden. We creëren veel kansen. Angelo is niet te stoppen door KMD. Wat heeft die jongen zijn draai goed gevonden zeg. Een splijtende pass van Amir vanaf eigen helft zet Damian 1 op 1 met de keeper. Damian blijft rustig en rondt koelbloedig af, 4-3. Yeees. Vele andere kansen maken we helaas net niet af.

KMD moet nu komen. En dat doen ze ook. Krystian die in de 2e helft onder de lat stond, had tot dan niet zo heel veel te doen. De sterke nummer 8 is een echt aanspeelpunt met zijn rug naar het doel. Vanuit zijn kaats wordt KMD een paar keer gevaarlijk. Dani, Kai en Jordan ruimen een aantal keer goed op. Bij een verkeerde terugspeelbal voorin lijden we balverlies. Krystian verwacht dat de bal uit de omschakeling over de lijn gaat, maar die blijft binnen. KMD kan opnieuw voorgeven en vindt een gaatje om de 4-4 binnen te werken. Aaaah zonde

Rayshawn die wat last had, mag  het in de slotfase nog even in de spits proberen samen met Brent. Maar dan is het tijd. Ons dubbelgevoel wordt bevestigd door de complimenten die we krijgen van de KMD trainer en ouders. Aan de ene kant zijn we heel erg trots op de wedstrijd die we op de mat hebben gelegd tegen een sterke tegenstander. Aan de andere kant balen we van de voorsprong die we op het laatst verspelen. Misschien hadden we wel iets meer verdiend, maar ook KMD heeft voor gestaan en kansen gemist in  de 1e helft. We bedanken KMD voor deze mooie wedstrijd.

We hopen dat het volgende week droog blijft en we zaterdag weer aan de bak kunnen, uit bij RAS.