-

Vredenburch JO10-2

4e klasse 009

12 september 2020 9:45

Na onze overwinning van vorige week hebben we maandag en woensdag weer lekker getraind. Vooral woensdag hebben we veel aan het passen gewerkt. Zaterdagochtend stond dan de uitwedstrijd bij Wilhelmus op het programma. Djavi was er dit keer niet bij. Dus iedereen kwam 1x aan de beurt om te wisselen.

Onze toppers zijn natuurlijk jong en hebben onderling de grootste lol. Toch is het mooi om te zien dat ze leren van kleine dingen, zoals de oefenwedstrijd tegen onze O10-1 laatst. Na een flinke nederlaag hebben we het erover gehad om te proberen iets serieuzer aan de wedstrijd of training te beginnen. Het is geen strafkamp natuurlijk, maar gewoon een uurtje even niet stoeien of kletsen en je best doen voor het team. Prachtig dat ik dan Kai maandag hoorde zeggen bij de warming-up “serieus jongens”.

Nou en na het 1e fluitje waren onze jongens scherp hoor. Net als vorig week jaagden ze voor elke bal, als we die zelf even niet hadden. Wilhelmus had duidelijk moeite met onze inzet en ons tempo. Joah maakte met een zuivere hattrick 0-3 binnen 10 minuten. Het was het begin van eenrichtingsverkeer op
Sportpark Westvliet.

In het 2e kwart kwam Ahmet in de ploeg en ook hij had maar weinig tijd nodig om het net te laten trillen. Er zat geen rem op onze jongens, met doelpunten van bijna alle spelers liepen we uit naar 0-13. Er zaten weer een paar mooie goals bij van o.a. Rayshawn uit een strakke corner van Amir en van Raid die het met beide benen probeert. Ook Amir, vorige week man van de wedstrijd, strooide weer met mooie passes en doelpunten. Yaell heeft een saaie ochtend in het doel en houdt de nul in de eerste 37,5 minuut.

Wilhelmus bleef sportief, knap met zo’n tussenstand. De late eretreffer was ze dan ook erg gegund. Het meisje met het knotje in het haar viel op. Zij speelt in een vriendelijk team met nog 2 meisjes. Maar mocht ze de ambitie hebben dan zou ze niet misstaan in een paar teams hoger van Wilhelmus. We gaven haar in elk geval de complimenten. Ze zat er steeds goed tussen en heeft een prima pass in huis.

In het laatste kwart ging Amir even keepen en wilden we de speler die de hele wedstrijd de boel dicht hield achterin met Rayshawn, ook een doelpunt proberen te laten maken. Dani ging de spits in. Mooi dat ploeggenoten ook riepen “bal naar Dani”. Nadat een kans van hem eerst op de paal beland is het even later toch raak. Leuk ! Een van de laatste goals was misschien wel de mooiste. Kai knalde een bal van rechts voor, hard in de linker bovenhoek.
De eindstand is totaal niet belangrijk, maar wil hem toch noemen omdat ik trots ben op de manier waarop we hebben samen gespeeld tot de laatste minuut (1-19).