-

Vredenburch JO10-2

Regio Cup Groep 3 19

19 juni 2021 8:30

Afgelopen zaterdag ging de wekker al lekker vroeg. JO10-2 moest namelijk om 8:30 uur aftrappen bij De Hollandse Leeuw oftewel DHL. Gelukkig voor onze toppers was het niet meer zo warm als afgelopen week. Deze keer sloegen Rayshawn, Joah en Yaell een wedstrijdje over waardoor we 1 wisseltje hadden, ook weleens lekker. DHL is speelde gelukkig wel met het eigen team, in tegenstelling tot de vervelende wedstrijd van vorige week in Nootdorp.

Het is een beetje lastig zeggen hoe we ervoor staan en hoe we het gaan doen tegen teams uit de categorie waar we begin van het seizoen in speelden. Ons seizoen begon namelijk super goed in de JO10, we waren ongeslagen tot de competitie stil werd gelegd ivm de Corona maatregelen.
Sindsdien hebben we wel veel getraind en onderlinge wedstrijden gespeeld. Maar die waren altijd tegen teams uit een hogere categorie JO10-1, JO11, JO12 en de meiden. Natuurlijk leer je van het verliezen van wedstrijden. Maar respect voor onze spelertjes die ongestoord door gingen met hun ontwikkeling, ondanks de uitslagen van deze onderlinge wedstrijden.

De 1e helft ging echt gelijk op. DHL en Vredenburch maakten er een mooie pot van. Wat vooral mooi was om te zien is dat de jongens die dit keer in de verdediging begonnen, Amir en Djavi (Dani begon met keepen), precies begrepen wat we bij de uitleg op het bord in de bestuurskamer hebben besproken. Je hoeft niet alleen achterin te blijven, als je maar goed kijkt wat je achterlaat en praat met elkaar. Kai en Jordan waren daarin ook belangrijk, als een van de verdedigers naar voren ging bleven zij een beetje hangen om de boel te bewaken. Bij een mooie aanval die hij zelf van achteruit opzette, schoot Amir zelfs de 0-1 binnen. We misten een paar kansen, maar scoren er ook een paar. En bij een stand van 3-4 fluit de jonge maar goede scheidsrechter voor de rust. DHL scoorde dus ook een paar keer. 2 keer laag in de hoek en 1 hele mooie van die kleinere jongen met dat donkere haar. Hij was slim bij een uitbal, dribbelde in, maakte een actie en scoorde. Wat een leuke voetballer!

In de 2e helft gingen onze toppers los. Met heel veel energie en heerlijk voetbal schudden onze jongens DHL van zich af. DHL, dat de 1e helft ook mooie combinaties liet zien, kwam helaas niet meer aan voetballen toe. En onder leiding van een zeer sterke Djavi en Amir liepen we uit naar een hoge score.
Ahmet staat altijd scherp voor het doel, maar laatste tijd helpt hij ook steeds beter mee op het middenveld. Eenmaal aan de bal heeft ie maar 1 doel en dat is zijn ploeg helpen aan doelpunten. Na een snelle dribbel is zijn diagonale schot met links niet te houden. Hij maakte 6 goals, waarvan 4 op precies dezelfde manier in de lange hoek. Ook Raid schoot met scherp. Hij kwam vaak goed mee naar voren zodat middenvelders zoals Kai steeds 2 jongens konden aanspelen. En daar wist Raid wel raad mee.

Jordan keept in de 2e helft en mede dankzij goed werk van hem en Dani achterin, komt DHL niet meer terug in de wedstrijd. De eindstand is niet zo heel belangrijk, maar kwam als ik het goed heb op 4-12. Goed gedaan boys ! Op deze leeftijd is het mooi om te zien dat er elke week een andere speler kan uitblinken. Het hele team was sowieso lekker op dreef. Maar dit keer was Djavi voor mij de man van de wedstrijd. Hij sleurde over het hele veld en maakte prachtige acties. Iedereen gunde hem een doelpunt. Maar dat komt de volgende keer vanzelf als je zo doorgaat topper.

Volgende week dan echt de laatste wedstrijd van het seizoen uit bij Concordia. We gaan nog 1x proberen te knallen.