Het Kleine Loo 1
2592BW
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3858018

Met twee goede overwinningen op zak is ons seizoen weer prima begonnen. Met de trainers van tegenstander VUC praten we vooraf even over het niveau van de poule. Natuurlijk hebben wij een doel. Maar als we naar de uitslagen van HVV en SVC kijken, zijn we er nog lang niet.

Tegen VUC spelen we met veel vertrouwen. De kat uit de boom kijken is er deze keer niet bij. We zitten er vanaf het fluitsignaal bovenop. En die druk houden we er eigenlijk steeds op. Gelijk maar een compliment aan de dame in het doel bij VUC. Zij houdt de schade zoveel mogelijk beperkt met een paar knappe reddingen.
Want onder leiding van aanvoerder Amir creëren we veel kansen. Daar gaan regelmatig hele mooie aanvallen aan vooraf, waar veel spelers bij betrokken zijn zoals Kai en Jordan die vaak goed aansluiten vanuit het middenveld. Amir heeft de aanvoerdersband trouwens niet voor niks om gedaan. Hij speelt fantastisch en is een echte plaag voor de verdediging van VUC. Assists, doelpunten, hard werken en soms een fel duel, het maakt hem niet uit.

We hebben een paar spelers met heel goed overzicht zoals Djavi en Jordan. Maar dat we daarin als team stappen maken blijkt wel uit het spel van Raid. Hij zoekt niet steeds de moeilijke weg door de muur van tegenstanders voor het doel. Maar met slimme acties en vaak goed terugleggen, op bijvoorbeeld Kai Djavi Ahmet of Joah, probeert hij een gaatje te zoeken in die muur.

Wat ook opvalt is dat Dani, Djavi en Rayshawn steeds meer gebruik maken van een extra aanspeelpunt… Boris! Zo creëren ze af en toe even rust als VUC er een keer doorheen komt.
Boris heeft met zijn rust en zijn goede trap dan de keuze tussen opbouwen of de lange bal. Meestal kiest hij voor de eerste optie, mede dankzij goed breed lopen van Dani en Rayshawn.

Voorin kunnen we altijd rekenen op doelpunten van o.a. Joah en Ahmet. Joah heeft een linkerbeen waarmee hij kanonskogels kan afvuren. Ahmet, toevallig ook links, staat als Pippo Inzaghi altijd op de goede plek om het laatste tikje te geven.
De VUC keeper van de 2e helft, die met de bal in zijn hand een halve meter achter de doellijn stapte, komt met de schrik vrij. Een extra tegendoelpunt blijft hem bespaard. Even spookt het doelsaldo van HVV en SVC door mijn hoofd. Maar nee, de eindstand van 0-11 is al prachtig genoeg voor ons en erg genoeg voor het sportieve VUC.

We hebben genoten van jullie spel jongens.
Maandag weer aan de bak. Lekker trainen voor de volgende wedstrijd tegen HVV. En dat belooft een kraker te worden op Sportpark Vredenburch.