Julialaantje 15 B
2282NW
RIJSWIJK ZH
tel. 070-3952288

Na een prima voorbereiding start dit weekend de competitie ook voor JO12-1. Ons team bestaat grotendeels uit de oude JO11-1. Brent is terug op het oude nest, hij komt van Skillz. Damian komt over uit de oude JO10-1. We zijn erg blij met deze 2 toppers.

Onze openingswedstrijd was gelijk een derby. En wat voor één… Laakkwartier kwam op bezoek, met hetzelfde team waar we vorige seizoen meerdere krakers tegen speelden. We hadden hier altijd een zware kluif aan. Sommige spelers staan dan ook met gemengde gevoelens aan de aftrap. Als de bal eenmaal rolt laten we best aardig voetbal zien. Een beetje voorzichtig nog, maar alles is onder controle. De eerst kansjes zijn voor ons. Maar als we de beste speler van Laak teveel ruimte geven rondt hij de eerste kans gelijk af, 0-1. Eind 1e kwart wordt het zelfs 0-2 als we allemaal stil staan voor ons doel en niet ingrijpen.

Jammer, maar nog niks aan de hand zeggen we in de 1e korte pauze. Wel willen we dat er wat meer energie in de wedstrijd wordt gestopt. Dat wordt goed opgepikt. Combinaties gaan lopen, we gebruiken onze snelheid beter en daar komen kansen uit. Laat in het 2e kwart valt de 1-2. Kort voor rust maken we ook de 2-2 na een heerlijke aanval die begint bij Dani rechts achter en via meerdere spelers op het middenveld uiteindelijk door Amir wordt binnen geschoten.

In de 2e helft krijgen we een tikkie als Djavi de bal tussen 2 spelers door wil spelen. Hij is in staat om 4 spelers uit te spelen hoor. Maar deze keer ging het mis. Laak straft het gelijk af, 2-3. Helaas valt ook de 2-4. De koppies gaan gelukkig nog niet hangen. In de voorbereiding was al te zien dat er tot de laatste minuut een enorme strijd in onze ploeg zit. Perry voelt dat we nog kunnen terugkomen of zelfs winnen. Laak oogt moe en onze toppers willen daar gebruik van maken.
Met aanvallender spel en Daylen nu als slot op de deur zijn we echt los. De ene na de andere corner valt. Eerst maken we de 3-4. Daarna genieten we van die mooie ontlading als ook de 4-4 door Damian wordt binnen getikt.

In de laatste seconden een zelfde situatie als bij de 2-3. Maar gelukkig schiet de tegenstander net naast. Eindstand 4-4. Het was weer een heerlijke en sportieve derby. Ook bij Laak hebben we mooie dingen gezien van een aantal spelers en de goede keeper. Wij zijn denk ik wel de morele winnaar door 2x goed terug te komen. Goed gedaan jongens! We kijken uit naar de volgende wedstrijd van jullie.