2282NW
RIJSWIJK ZH
tel. 070-3952288

Vredenburch – GDA 3-1
In 1988 zei voetbalverslaggever Theo Reitsma over het Nederlands elftal: “dit is een goed stel”. In dat jaar werd Nederland Europees kampioen. Afgelopen zaterdag won zami 1 van GDA met 3-1 alweer de 6e overwinning op rij. Zeker de eerste helft speelde Vredenburch een beste wedstrijd met goede combinaties en achterin met rust aan de bal. Na een mooie vrije trap en een solo in het strafschopgebied scoorden we 2x en dat was tevens de ruststand.
Na de rust moest GDA komen en kwamen we een minuut of twintig even in de verdrukking. Met een prima uitgespeelde counter viel de 3e treffer en die was beslissend. In een wanhoopsoffensief scoorde GDA een tegentreffer. Toen vlak voor tijd GDA een penalty kreeg leek het nog even spannend te worden. Echter onze ervaren invaller keeper koos de goede hoek en tikte de nog niet eens slecht genomen penalty naast de goal. Niet veel later blies de goed leidende scheidsrechter af.
Een knappe overwinning te meer daar trainer Remco door diverse oorzaken wekelijks op veel invallers een beroep moet doen. Dus in navolging van Theo Reitsma zeg ik dan ook maar: “dit is een goed stel”! Hierna ging het feestje nog even door in een bomvolle kantine bij de wedstrijd Nederland- USA.
Door de reeks overwinningen staat zami 1 inmiddels gedeeld 3e met 3 punten achter koploper PGS. Volgende week zaterdag 10 december speelt Vredenburch de laatste wedstrijd voor de winterstop uit tegen een andere geduchte tegenstander VCS. Aanvang 14.00 uur en let op: op natuurgras!
Balsponsor tijdens deze wedstrijd was lokale partij Rijswijks belang. Hoofdpiet Marc van deze partij was zo blij dat Vredenburch inmiddels schuldenvrij was dat hij spontaan de wedstrijdbal wilde sponsoren. Hij kon wegens ziekte niet aanwezig zijn dus wensen ze we hem bij deze beterschap en hopen we dat hij 5 december zijn baas Nico kan assisteren.
De groeten van Zierpiet (een broer van zeurpiet)