Julialaantje 15 B
2282NW
RIJSWIJK ZH
tel. 070-3952288

Alweer een verslag van JO12-1 of JO13-1 zullen sommige denken. Wij vinden het zelf erg leuk om de wedstrijd samen te vatten in een leuk verslag. Maar wij vinden het ook leuk om verslagen van andere teams te lezen op maandagochtend. Dus schroom niet en stuur zelf ook een verslag, foto of filmpje naar de Communicatie Commissie !
Dan naar de wedstrijd. We moesten de thuiswedstrijd tegen Semper Altius op 21 januari uitstellen omdat een aantal spelers van ons meegingen met het JO16 teamweekend van hun broer. Deze wedstrijd stond nu gepland op woensdagavond. Het was even haasten, maar toch altijd wel gezellig zo’n doordeweekse wedstrijd omdat er veel teams aanwezig zijn om te trainen. Ook Semper hadden we al een keer ontmoet dit seizoen. Toen werd het een enorm spannende wedstrijd die eindigde in 3-3. Het is nu dus weer een mooie graadmeter om te kijken waar we staan. Gaaf dat Boris erbij is. Ivm zijn blessure is dat helaas wel als supporter. Jordan en Daylen nemen zijn plekje in het doel over. Omdat Dani en Jordan vanmorgen niet helemaal lekker waren hebben we Dylan van JO11-1 gevraagd om te helpen. Dan hebben we iets meer mogelijkheden met wisselen. Hij start gelijk in de basis.

In het 1e kwart lijkt het dezelfde soort wedstrijd te worden als vorige keer. Beide ploegen laten leuk voetbal zijn. Semper heeft behoorlijk veel balbezit en speelde sterk, maar wij geven geen kans weg 1e helft. Mede dankzij het goede werk van de achterhoede met Rayshawn, Dani, Dylan, Djavi en later Amir. We komen op een 1-0 voorsprong dankzij Ahmet. We creëren daarna nog een paar grote mogelijkheden met ballen die nog maar een klein tikje nodig hebben om over de doellijn te gaan. Maar helaas lukt het net niet om op 2-0 te komen. Als die intikker niet lukt, dan maar met een werelddoelpunt denkt Damian. Met een prachtige omhaal schiet hij de 2-0 binnen, wat een doelpunt ! Vlak voor rust komt Jordan nog 1 keer ver uit zijn doel voor een diepe bal waar hij goed op reageert. Daylen neemt het stokje na rust van hem over.

In het 3e kwart zetten we de boel even goed neer voor een mogelijk storm van Semper. En alhoewel Semper inderdaad aandringt en kansen krijgt  blijven we met vertrouwen spelen. Daylen krijgt wel wat meer te doen dan Jordan, hij doet een paar mooie reddingen. Er is bij ons geen paniek. Integendeel, van de trainer van Semper krijgen we de complimenten over ons spel, hoe fel we zijn in de duels en overal kort op zitten. Bij elke omschakeling van Semper veroveren we de bal als team weer snel terug. Daarna kan de volgende aanval worden opgezet of kans worden gecreëerd. Aanvoerder Amir is daarin heel belangrijk. Hij heeft alles daar in de as en is aan de bal heel sterk. Een van de beste spelers van het veld gisteren.
Djavi komt nog met een sterke rush mee naar voren. De Semper verdedigers en keeper denken dat hij de bal af gaat spelen en verdedigen achteruit. Vlak voor het doel kan Djavi in de korte hoek zelf binnen schieten, 3-0.

In het laatste kwart komen we niet helemaal uit met wissels. Het spel wordt er wat rommelig van. Maar het is aftellen tot het fluitsignaal. Het eerste balcontact van Jordan is een prachtige pass op Ahmet met buitenkant rechts, zoals Luka Modric dat kan. Ahmet heeft nog energie voor een paar sprints richting het doel van Semper. Dat levert nog wat corners en kansjes op. Kai neemt later zijn plek in de spits over. Bijna beloont hij zijn harde werk met een doelpunt na een mooie combinatie met Brent. Maar de goede keeper van Semper staat in de weg. Nadat Martien heeft afgefloten en de penalty’s zijn genomen wordt de overwinning gevierd voor de tribune, waar veel mensen hebben staan kijken naar onze toppers. Bedankt daarvoor!

Goed gespeeld jongens. We hebben genoten van jullie enorme inzet en samenspel. Zaterdag mogen onze jongens weer aan de bak. Er staat dan weer een derby op het programma tegen Celeritas, op het mooie tijdstip van 10:15 uur.