Scheidsrechter

Jordy Bruin

Accommodatie

Onbekend

Ik zie de A1 lang niet altijd spelen. Mijn zoon speelt in de B1 maar mag geregeld mee doen met de oudere leeftijdsgroep. Erik was er ook zaterdag bij, en omdat de C1 (waar Erik’s broertje speelt) was afgelast, zag ik de hele wedstrijd. Marciano vond dat ik, nu er als B1/C1 verslaggever niks te doen was, nodig een A1 verslag moest schrijven.  Ik zag een heel leuke wedstrijd, waarin Vredenburch vooral het eerste half uur de tegenstander met agressief en attractief combinatievoetbal van het kastje naar de muur stuurde.

De A1 speelde met Roan in het doel. Achter stonden van links naar rechts Soufyan, Jordy, Levi en Oussama. Aanvoerder Soufyan was linkshalf, Mo Boubsi  midmid en Bas stond rechts op het middenveld. Ali stond op de linkervleugel, Anwar in de spitspositie en Erwin rechts voorin. Mo Kanu en B spelers Alo, Lars en Erik begonnen op de bank.  Vredenburch ging voortvarend van start en kreeg al in de beginfase kansen, die er nog niet direct in gingen. Anwar was met een schot op de paal het dichtst bij de openingstreffer. De A1 maakte niet veel fouten. Laatste man Levi (die meestal goed speelt) mocht voor rust echter Roan twee keer bedanken dat de doelman goed ingreep. Hij leed achterin balverlies, doordat hij zijn tegenstanders wilde passeren in plaats van op te ruimen. Iets wat je je op die positie niet kan permitteren. Het was volledig terecht dat De A1 na ongeveer twintig minuten op voorsprong kwam. Ali passeerde langs de linkervleugel een paar man en krulde met zijn verkeerde rechterbeen de bal om de keeper heen in de rechterhoek van het doel. Ali speelde uitstekend en was zeer belangrijk voor Vredenburch. Hij jaagde goed door op de linkervleugel waardoor Forum Sport balverlies leed. De doelman kwam ver zijn doel uit. Aanvoerder Soufyan wist de bal op te pikken en schoot van zo’n vijfentwintig meter in het door de keeper verlaten doel. Ook bij de derde goal was Ali er weer. Hij passeerde langs de achterlijn zijn tegenstanders en legde de bal voor Mo Boubsi, die voor de 3-0 ruststand zorgde.

In de tweede helft stond Mo Kanu samen met Bas centraal achterin. Jordy werd rechtsback, Erwin rechtshalf. Oussama ging naar rechts voorin. In het laatste kwartier deden Alo, Erik en Lars ook mee, en werd er nog wat meer geschoven. Voor de rust werd er gejaagd, was het baltempo hoog en werd er goed rond gespeeld. Na de pauze werd er meer gelopen en gingen spelers meer voor de eigen actie. De organisatie in het veld verliep minder goed. Het spelpeil en tempo in het eerste deel van de wedstrijd waren hoog, en het is moeilijk dat negentig minuten vol te houden. Forum kon daardoor na rust wat beter in de wedstrijd komen. Uit een vrije trap kwam de ploeg dichterbij. De muur stond daarbij niet goed want de bal ging er dwars doorheen. De tegenstander dacht nu er misschien weer een wedstrijd van te kunnen maken. Kort daarna bracht Anwar de marge echter weer op drie. Uit een vrije trap vlak buiten het strafschopgebied schoot hij de bal rechts langs de muur in de rechterhoek van het doel. Het tweede doelpunt van Mo Boubsi was het mooiste van de wedstrijd. Hij kreeg de bal aan de rechterkant van het veld. Met veel gevoel krulde hij over de iets voor zijn doel staande doelman, in het linkerkruis van het doel. Hij bracht zo de eindstand op 5-1. De A1 liet er dus geen twijfel bestaan over wie vandaag de betere ploeg was.

Marciano vindt het vaak “een beetje jammer” wanneer de rol van de hoofdtrainer in het succes niet expliciet wordt benoemd. Het is duidelijk dat hij de genius is achter het totaalvoetbal van de A1 dit seizoen (Net als achter het kampioenschap van de B1, met veel spelers uit de huidige A1 vorig jaar. De naar de 1e klasse gepromoveerde B1 doet het inmiddels goed). Wanneer het Vredenburch lukt tegen de betere ploegen het spelniveau te bereiken van het eerste half uur, maakt de A1 goede kans als eerste te eindigen. Het kampioenschap moet natuurlijk dit jaar het doel zijn. Ten slotte kan ik het niet nalaten nog even te zeggen dat Erik vorige week in de met 0-9 gewonnen uitwedstrijd tegen Den Hoorn, als invaller en linksback twee maal met het hoofd scoorde. Vooral de eerste kopbal was hard en goed getimed.

Veel succes en graag blijven winnen!!!!!