G-team Vredenburch met overmacht (najaars)kampioen

Hercules G1

G-voetbal zaterdag, G1, 1e klasse 03

30 januari 2016 9:45

A. v.d. Vlist

Het G-team van Vredenburch is voor de tweede keer in zijn achtjarig bestaan kampioen geworden. Vorig jaar was het team al najaarskampioen geworden; nu is dat opnieuw gelukt. Omdat in de maand december vrijwel alle wedstrijden werden afgelast, zijn in januari en februari nog twee wedstrijden gepeeld tegen de enige overgebleven concurrent (Hekelingen) voor de najaarstitel.

Acht overwinningen en een nederlaag

Beide wedstrijden werden door Vredenburch gewonnen, enkele weken geleden thuis met 2-1 en afgelopen zaterdag 3-2 uit in Spijkenisse. Daardoor is Vredenburch als eerste geëindigd met 24 punten uit negen wedstrijden, met een doelsaldo van 41-16. Acht overwinningen en een nederlaag. Hekelingen is met ruime achterstand als tweede  geëindigd: met 19 punten uit tien wedstrijden en een doelsaldo van 30-17.

Het G-team zou eigenlijk ook nog een keer tegen SEV moeten spelen voor de najaarscompetitie, maar die wedstrijd is nu niet meer van belang. Zaterdag treffen we SEV uit, in een nieuwe poule voor de voorjaarscompetitie. We beginnen dus weer met een schone lei.

‘Man of the match’

Beide wedstrijden tegen Hekelingen waren spannend en de teams waren in alletwee wedstrijden aan elkaar gewaagd, al was gemiddeld genomen Vredenburch iets sterker In de eerste wedstrijd was keeper Marvin de ‘man of the match’, doordat hij een penalty stopte.

De wedstrijd afgelopen zaterdag ging lange tijd gelijk op, met veel kansen aan beide kanten. In de eerste helft wist Hekelingen de kansen beter te benutten. Een voorzet met veel effect en geholpen door de onstuimige wind draaide zo maar eens het doel in en Marvin stond met lege handen. Kort voor rust stond Vredenburch zowaar met 2-0 achter. Vier voorhoedespelers en middenvelders bleven voor hangen, waardoor Hekelingen met een goed uitgevoerde counter de twee verdedigers van Vredenburch gemakkelijk uitspeelde. Een mooie combinatie tussen Jendrick en Jonathan resulteerde kort voor rust nog in de aansluitingstreffer: 1-2.

Orde op zaken

Na rust stelde Vredenburch orde op zaken, al duurde het wel wat lang. Pas tien minuten voor tijd viel de 2—2 en kort daarna de 2-3. In beide gevallen was het Jendrick die de trekker overhaalde. Het werd nog een door emoties beladen wedstrijd ook.

Eerst liep Jendrick boos van het veld, nadat hij naar eigen zeggen door een Hekelingen-speler op zijn enkels was getrapt en vervolgens kreeg een speler van Vredenburch een (lichte) aanval van epilepsie.  En tot slot kon een speler van Hekelingen het verlies moeilijk accepteren en ging ze de eigen scheidsrechter te lijf. Bepaald geen saaie wedstrijd dus.

Geringe krachtsverschillen

Inmiddels speelt het G-team in de derde klasse. Knap werk als we nagaan dat we acht jaar geleden in de negende klasse zijn begonnen. Hoe hoger je speelt, des te geringer is het niveauverschil. En dat maakt het voetbal des te leuker. Monsteruitslagen als 12-0 zijn niet leuk. De eerste twee wedstrijden in de voorjaarscompetitie geven al aan dat het onderlinge krachtsverschil zeer gering is: een onnodige 2-1 nederlaag tegen UVS (Leiden) en een 1-1 gelijkspel tegen Hercules thuis. Een sterk team dat vorig jaar nog een klasse hoger speelde dan Vredenburch.  Zaterdag treffen we SEV, dat ook na de derde klasse is gegaan.

Sponsor Vishandel Atlantic

Naast het kampioenschap nog meer goed nieuws voor het G-team. Alle spelers hebben een tas en een trainingspak gekregen van sponsor Vishandel Atlantic, ja, dat bedrijf dat driemaal achtereen de Nationale Haringtest van het AD won en ook regelmatig zorg draagt voor het vervoer. Hulde aan Atlantic en ook aan AJ Sports, die er iets moois van gemaakt heeft.

We kunnen dus terug kijken op een succesvolle eerste seizoenhelft, met een team dat steeds hechter wordt en ook veel plezier in het voetbal heeft. Op naar het tienjarig bestaan!