A1 Kampioen!

17 april 2016 21:45

Drie wedstrijden voor het einde van de competitie kon het gebeuren. Door minimaal 1 punt te halen tegen Wilhelmus zou A1 kampioen zijn. En dat is gelukt. Zelfs het scorebord werd suf gespeeld door met 10-1 te winnen. Een prachtige bekroning van een zeer sterk seizoen. Tot nu werd er slechts 1 keer verloren en 1 keer gelijkgespeeld. De rest gewonnen, vaak met groot machtsvertoon, zoals afgelopen zaterdag.

Bert had voor de gelegenheid The Legendairies weer opgetrommeld en die zorgden voor een opzwepend begin van deze middag. Met een opkomst van de gladiatoren zoals het hoort en zelfs een pupil van de week werd het massaal opgekomen publiek begroet. A1 startte geconcentreerd en wilde snel de lichte zenuwen met een doelpunt doorbreken. In de eerste minuten werd al duidelijk welke kant het op zou gaan, maar enkele grote kansen werden om zeep geholpen. In de 14e minuut was het dan eindelijk toch raak. Een hoge voorzet vanaf de linkerkant werd door de keeper van Wilhelmus verkeerd ingeschat en bij de twee paal ingekopt. De 2-0 viel niet veel later en dus leek het al na ruim een kwartier gespeeld. Toch prikte Wilhelmus er nog een tegentreffer in en leek het heel even weer een wedstrijd te worden. Dat duurde echter niet lang, want de doelpuntenmachine kwam nu echt op gang. Met veel mooie aanvallen werd het publiek verwend en bij rust stond het al 5-1.

De tweede helft was een kwestie van uitspelen en er werd wat aan de opstelling geknutseld. Achterhoedespelers liepen ineens voorin, maar dat maakte allemaal niks uit. Er werd zelfs evenveel gescoord als in de eerste helft. De 10 werd gehaald en enkele C spelers klommen in het scorebord om met de arm de 1 te vormen. Na het laatste fluitsignaal barstte het feest los. Blije gezichten ook bij  trainer Marciano, die na de B1 ook de A1 naar de A-categorie heeft geloodst.

Ali, Joey, Ilias, Benjamin, Mo, Ousama, Sofian, Anwar, Boupsi, Ousama, Bas, Erwin, Levi, Jordy, aanvoerder Sofian (A), Bert en Marciano en alle direct betrokkene van dit kampioensteam, namens de vereniging gefeliciteerd!

Zie verder verslag voor mooie foto's van Ron en Jan Siebelink en Sandra de Vries