3 - 0

Wippolder D5

D-pupillen zaterdag, D6, 7e klasse 11

16 april 2016 9:00

Vandaag moesten we thuis aantreden tegen wippolder wat op zich een beetje raar was omdat we nog maar 4 wedstrijden hadden en we daarvan nog 2x tegen wippolder moesten spelen. Zo tegen het einde van de competitie toch nog een onbekende tegenstander voor ons.
De laatste weken hebben de "mannen" van de D6 al laten zien dat we voor niemand bang hoeven te zijn dus ook niet voor de tegenstander van vandaag. Stijn had een familie weekend en Julian en Ahmed waren geblesseerd. Gelukkig wilden Enzo en Calvin ons komen versterken waardoor we toch nog een wisseltje hadden. In de 1e helft bleek dat we aardig aan elkaar gewaagd waren. Wat grotere kansen voor ons maar zeker ook wat kansjes voor wippolder. Zonder goals, wat voor ons dit seizoen vrij uniek is, konden we de rust in gaan. In de rust nog even wat aanwijzingen, niet heel veel want we voetbalden vrij aardig. Maar wel met heel veel vertrouwen aangegeven dat als we 1x zouden scoren dat het dan wel goed zou komen.
Met de ouders weer op de tribune, want we speelden op veld 1, kon de 2e helft starten. Even nog een half uur alles eruit gooien en dan die pot winnend afsluiten! Weer waren we iets sterker als de tegenstander en de kansen werden ook steeds beter. De keeper van wippolder bleek alleen een ware sta in de weg... Totdat Jason het op z'n heupen kreeg. Een mooie aktie waarbij Liam heel goed naar de buitenkant trok waardoor hij ruimte maakte voor Jason die daardoor alleen voor de keeper kwam en onberispelijk inschoot! 1-0! Hierna gingen we wat vrijer voetballen zodat t wat makkelijker leek. Na een korte corner van Hashem die de bal op Kubat inspeelde op de achterlijn kon hij de bal terugleggen op Liam die helemaal vrij stond op de 16. Liam kon een loepzuivere voorzet geven waardoor Calvin vakkundig kon afronden! 2-0! De 3-0 was meer een formaliteit want wippolder was na de vorige goal eigenlijk al verslagen. Weer een super prestatie van de D6! Achterin de "0" gehouden en voorin genoeg geduld gehad zonder alles alleen te gaan doen! En natuurlijk een ijzersterk middenveld onder leiding van Kubat!
Na de wedstrijd bleek dat we onze doelstelling die we een paar weken geleden met elkaar gemaakt hadden al gered hadden! De 2e plaats hebben we bereikt, nu gaan we hem ook nog vasthouden die laatste 3 wedstrijden!