Vredenburch 1

Mannen, 1, Groep 2 18

20 augustus 2016 14:30

Kaijen, D.

Zaterdag was de eerste bekerwedstrijd. Na een goede voorbereiding de eerste echte test om te kijken waar de ploeg van Lorente staat. Vredenburch ging op bezoek bij een klasse hoger spelende Floreant uit Boskoop. Een weerzien met trainer Bentvelzen, die jarenlang ook de zondag ploeg van Vredenburch onder zijn hoede had.

De beginfase was absoluut voor Floreant. Vredenburch had moeite met de opbouw, die flink verstoord werd door het goed druk zettende Floreant. Grote kansen kregen ze echter niet. Geheel tegen de verhouding in kwam Vredenburch op 0-1. Davy Lukassen kreeg de bal op randje 16 en volleerde met links de bal in het goal. De bal leek houdbaar, maar de venijnige stuit was de Boskoopse doelman te machtig. Lang kon Vredenburch niet genieten van de voorsprong. Eerst kwam Bas van Schendel nog goed weg, toen hij de doorgebroken spits vasthield. Waar heel Floreant hoopte op een rode kaart kreeg de jonge verdediger een gele kaart. Twee minuten later was het wel raak. De snelle linksbuiten sneed door de verdediging heen en rondde koel af, 1-1. Na een half uur moest Bas van Schendel zich geblesseerd laten wisselen. Jan de Lange kwam in het veld. Met zijn snelheid voorin was hij een plaag voor de Floreant defensie. Op slag van Rust dacht Vredenburch aan de leiding te komen. Om onverklaarbare redenen keurde de jonge scheidsrechter het doelpunt echter af. Lang treurde Vredenburch niet, want de daarop volgende aanval was het wel raak. Jan de Lange ging goed door op de rechterflank, sneed naar binnen en schoof de bal langs de doelman. Vredenburch ging verassend rusten met een 1-2 voorsprong.

De tweede helft was een ander spelbeeld. Floreant leek vooral moegestreden en Vredenburch begon steeds makkelijker te voetballen. Toch kwam Floreant uit het niets op 2-2. Wesley Koch haalde de spits neer in de beruchte 16. De penalty werd feilloos ingeschoten en doelman Jeffrey van der Hoeven was kansloos. Doordat beide ploegen moegestreden waren werden de laatsten 15 minuten het leukst. Door de vele ruimtes die vielen werd het een open wedstrijd. Beide teams gingen ook vol voor de winst. Drie minuten voor tijd viel de beslissende treffer. Davy Lukassen lobde de bal over de verdediging heen, waar Richard van Trier alleen op de doelman afliep. Ook hij lobde de bal over de doelman heen, en zo werd de wedstrijd in Rijswijks voordeel besloten, 2-3.

Opstelling Vredenburch: Van der Hoeven, van Schendel (30. De Lange), W. Koch, R. Koch, Sheriff, Vink, Boulakjar, M. van Trier(60. Van der Meer), Niggebrugge (55. Tuit), R. van Trier en Lukassen