Vredenburch 1

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse B

3 september 2016 14:45

Dis, D.G.C. van

Na een redelijk goede voorbereiding was het zaterdag dan eindelijk voor het ‘echie’. Vredenburch ging op bezoek bij DUNO. De Rijswijkers begonnen sterk aan de wedstrijd, maar het was DUNO die aan het langste eind trok.

In een rommelige openingsfase was de eerste kans voor de thuisploeg. De fysiek sterke linksbuiten ging alleen op de doelman af, maar in plaats van zelf te schieten legde hij de bal af. Het was Wesley Koch die de bal ternauwernood kon onderscheppen. De eerste de beste aanval van Vredenburch was wel gelijk raak. Een vrije trap van Remco Koch viel precies tussen de verdediging en keeper van DUNO in. Waar de keeper en verdediger naar elkaar keken, kwam Davy Lukassen tussenbeide. Hij nam de bal met zijn borst mee en knalde van dichtbij raak. Niet veel later had diezelfde Lukassen de 0-2 voor het inschieten, ware het niet dat hij onderuit werd getrokken. Waar heel Vredenburch schreeuwde voor een pingel wuifde de scheidsrechter alles weg. Na afloop vertelde hij wel dat hij fout zat en dat de bal op de stip had gemoeten. Helaas kopen we daar niks voor. Na 18 minuten viel de gelijkmaker. Evert Steinvoort kon van dichtbij inschieten. Vlak voor rust kwam DUNO op 2-1 een voorzet vanaf links werd verkeerd ingeschat door doelman Voeten en werd door Foeat Stolk in het lege doel gekopt. Dit was tevens ook de ruststand.

In de tweede helft moest Vredenburch het spel gaan maken. Er werden te weinig kansen gecreëerd dus gooide trainer Lorente een extra spits erin en ging Vredenburch 1 op 1 spelen achterin. Een succes werd dat niet. In de 70e minuut werd de wedstrijd beslist. Balverlies van Remco Koch leidde de 3-1 in. Wesley Swikker en Yunus Demirocak konden alleen op doelman Voeten aflopen en Demirocak schoof de bal langs de Rijswijkse goalie. Een minuut later lag ook de 4-1 in het netje. Wederom Demirocak scoorde. De wedstrijd bloedde langzaam dood. Vredenburch kon niet meer, speelde ondertussen met 10 man, na de blessure van Tomas Haaksma. DUNO vond het ook wel prima zo.

Helaas geen punten voor Vredenburch. Volgende week speelt Vredenburch thuis tegen RAS.

Opstelling Vredenburch: Voeten, Haaksma, W. Koch, R. Koch, Ligtelijn (60 Abouhafc), Niggebrugge (30. Van Schendel), Boulakjar, Vink, de Lange (55. Van der Hoek), van der Meer en Lukassen.