Mannen zaterdag, 1, 4e klasse B

29 oktober 2016 12:30

Drunen, J. van

Met DJ Bernadino van JO9-5 als pupil van de week

Afgelopen zaterdag moest Vredenburch twee uur eerder aanvangen als normaal. De KNVB had besloten dat Vredenburch en Te Werve allebei thuis moesten spelen dit weekend. Heel veel last hadden de Rijswijkers hier niet van, want binnen 1 minuut stond het al 1-0. Davy Lukassen schoot een afgeslagen corner prima binnen met zijn linkerbeen.  GSC ESDO leek rijp voor de slacht, want binnen 8 minuten stond er al 2-0 op het scorebord. Spits Richard van Trier speelde knap 2 man uit in de 16 en schoof de bal beheerst binnen het doel. Toch kwam ESDO uit het niets op 2-1. Een schitterende vrije trap werd onhoudbaar binnen geschoten. ESDO werd hierna beter, maar kreeg opnieuw een tegenslag te verwerken. In de 25e minuut moesten de Hagenaars met 10 man verder. Een opzichtige slaande beweging was reden genoeg om de speler van het veld te sturen. Vredenburch benutte de man meer situatie snel, want nog geen minuut later scoorde Richard van Trier de 3-1. De spits werd goed weggestuurd door Bas van Schendel en met een mooie curvebal schoot hij weer de marge naar 2. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

In de tweede helft nam Vredenburch wat gas terug en liet ESDO voetballen. De veelal technische voetballers mochten hun kunstjes laten zien, maar werden niet gevaarlijk voor de goal. Toch kwam 20 minuten voor tijd de spanning terug in de wedstrijd. Een afstandsschot verdween stijf in de kruising en het stond zowaar 3-2. Vredenburch schakelde weer een tandje bij en stond binnen no time weer op 5-2. Eerst stoomde Tomas Haaksma op rechts goed door en bood Davy Lukassen en niet te missen kans. Twee minuten later was Lukassen zelf de aangever. Uit een corner torende Marcel Tuit boven iedereen uit en kopte de 5-2 tegen de touwen. Na precies 90 minuten vond de leidsman het genoeg en floot voor het einde van de wedstrijd.

Al met al een prima overwinning. Vredenburch kan weer 3 puntjes bijschrijven en nestelt zich in de grote middenmoot. Volgende week een lastige uitwedstrijd tegen Madesteijn. Bij een overwinning kan Vredenburch richting de subtop kruipen.

Opstelling Vredenburch: Van der Hoeven, Haaksma, R. Koch, Tuit, Ligtelijn, W. Koch ( van der Hoek), Vink ( Sheriff), van Schendel, Boulakjar ( M. van Trier), Lukassen en R. van Trier.