Belmkadem, B.

Wedstrijdbal geschonken door Haagclean!
Pupil van de week: Rick Roeleveld
van JO9-1, zat de hele wedstrijd tussen de trainer en wissels op de bank!

Afgelopen zaterdag trad Vredenburch aan tegen Hercules, dat tot dan toe de derde plaats bezette. Vooraf een lastige opgave, maar niets was minder waar. Na 90 minuten stond er een fantastische 7-0 op het scorebord.

De wedstrijd begon met een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis van Louise Lieffering. Niet alleen moeder van Mikel en Jesper Slierendrecht, maar ook jarenlang vrijwilliger van onze club.

Direct na de aftrap speelde Vredenburch de frustratie van vorige week (4-3 verlies tegen SV Madesteijn) van zich af. Binnen het kwartier stond het al 2-0. Eerst was het Richard van Trier die met een schitterende lob de bal in het doel schoot. Daarna was het Samir Boulakjar die het laatste tikje gaf na een assist van de mee opgekomen Marcel Tuit. Hercules liet toch zien waarom ze zo hoog staan in de ranglijst. Twee schitterende aanvallen werden echter  onschadelijk gemaakt door doelman van der Hoeven. Na een minuut of 25 dacht Vredenburch op 3-0 te komen. Davy Lukassen krulde de bal helaas op de lat. Aan de andere kant verdween de bal ook op de lat. Remco Koch kon de bal nog net beroeren en kopte de bal bijna in eigen doel. Jeffrey van der Hoeven tikte de bal nog tegen de lat, en Wesley Koch haalde de bal van de lijn weg. Gelukkig werd het kort daarna toch 3-0. Samir Boulakjar speelde Richard van Trier aan, die draaide knap weg en stuurde dezelfde Boulakjar de diepte in en hij schoot de bal beheerst in het goal. Nog geen minuut later was het weer raak. Wesley Koch stond vrij op een meter of 20 en haalde verwoestend uit met zijn linkerbeen en liet de keeper kansloos. Hercules was blij dat de rust in zicht was, want Vredenburch was ontketend. Een minuut voor rust had Vredenburch op 5-0 moeten komen, maar helaas keurde de scheids (weliswaar ten onrechte) deze goal van Marcel Tuit af.

In de tweede helft ging Vredenburch op dezelfde voet verder. In de 51e minuut bekroonde Marco van Trier zijn eerste basisplaats met een schitterende goal. Een vrij trap verdween over het muurtje feilloos in de kruising, 5-0. Waar in de 1e helft de goal van Marcel Tuit nog werd afgekeurd, scoorde Marcel Tuit nu wel. Een vrije trap werd snoeihard binnengekopt door de boomlange Tuit. Het slotakkoord was voor Davy Lukassen. hij mocht vanaf de stip aanleggen, nadat invaller Jan de Lange onreglementair naar de grond werd getrokken. De penaltyspecialist schoot de bal beheerst in het hoekie!

Een uitstekende overwinning van een wisselvallig Vredenburch. Waar de ene week een monsterscore wordt neergezet (10-1 de Ster, 1-6 HPSV en nu 7-0 Hercules) wordt de andere week knullig verloren ( RAS 1-2 en Madesteijn 4-3). Als Vredenburch zo elke week kan spelen als afgelopen zaterdag, dan gaan ze zeker nog meedoen om de prijzen! Het tweede elftal won afgelopen zaterdag ook met 4-1 dus was het feest na de wedstrijd extra groot. Mooi om te zien de beide teams elkaar aanmoedigen en blijven steunen.

Opstelling Vredenburch:  van der Hoeven, Haaksma, Tuit, R. Koch, Ligtelijn, Vink (van Schendel), Lukassen, W. Koch, Boulakjar (Sheriff), R. van Trier en M. van Trier (de Lange).