Erasmus 1

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse B

29 april 2017 14:30

Kommer, B. van

Afgelopen zaterdag had Vredenburch een grote stap kunnen zetten in de strijd om de derde periodetitel. Helaas werd er met 1-2 verloren van Erasmus. Toch hebben de mannen van Vita Llorente nog alles in eigen hand om uiteindelijk de nacompetitie te halen.

Vredenburch was in de eerste helft de bovenliggende partij, maar beide teams creëerden niet heel veel kansen. Vlak voor rust had Vredenburch wel op voorsprong moeten komen. Een ogenschijnlijke intikker werd nog net gered door de doelman van Erasmus.

Na vijf minuten in de tweede helft was het wel raak. Een vrije trap werd vakkundig achterover gekopt door de laatste man van Erasmus en verdween in de uiterste hoek van het Vredenburchdoel, 0-1. 10 minuten later kreeg Erasmus op dertig meter van het doel een vrije trap te nemen. Een snoeiharde pegel van opnieuw de laatste man verdween onhoudbaar in de kruising, 0-2. Met nog een half uur te spelen zocht Vredenburch de aanval. Er kwamen kansen, maar het zat gewoon niet mee vandaag. Het vizier van onze spitsen stond niet op scherp en ook de doelman van Erasmus pakte zo nu en dan een balletje. Aan de andere kant bleef het oppassen geblazen voor de counter, maar het bleef lang 0-2. Toch viel de aansluitingstreffer in de 72ste minuut. Ook hier werd een vrije trap met het hoofd verlengd en dit keer had de Erasmus keeper het nakijken. Het Rijswijks kwartiertje leverde helaas geen treffer meer op en zo gingen achteraf drie kostbare punten verloren. Duindorp is inmiddels kampioen en Vredenburch staat nog steeds tweede in die laatste periodestand. Twee keer winnen en de competitie wordt nog wat verlengd.