JO 17-1 is kampioen: Promotie naar de Hoofdklasse

Onder 17 zaterdag, JO17-1, 1e klasse 08

29 april 2017 12:00

Rijn, H.C.J.M. van

Ryan, Dylan, Michel, Sjoerd, Sten, Johnny, Moos, Faisal, Gijs, Andre, Mika, Tristen, Vendrickson, Bill, Ryan en Edwin zorgen er voor dat een team van Vredenburch volgend seizoen in de Hoofdklasse mag spelen. Een unicum in de clubgeschiedenis! De inbreng van trainer Tolga en teamleider Erwin was van groot belang bij het leveren van deze topprestatie.

Aan het begin van het seizoen werd nog gezocht naar de juiste speelwijze en teamsamenstelling. Het leek er toen nog niet op dat JO17-1 een rol van betekenis zou spelen, want van Lyra en Quick werd nog dik verloren. Na die eerste wedstrijden begon het bij Vredenburch echter te draaien en bleek het team over veel kwaliteit te beschikken. De eerste periode werd afgesloten met een derde plaats waarna de tweede periode werd gewonnen. Een wedstrijd voor het eind van het seizoen is de voorsprong op Quick minstens vier punten (Quick moet later vandaag nog spelen).

Vredenburch startte vandaag nerveus aan de wedstrijd tegen Monster. De tribunes zaten flink vol. Mika, Johnny, Moos, Ryan en Edwin begonnen op de bank. Edwin is al een tijd geblesseerd. Hij doet soms twintig minuten mee. De eerste tien minuten had het team een overwicht. Na een kwartier volgde de eerste grote mogelijkheid. Vendrickson had pech dat zijn schot tegen de binnenkant van de rechterdoelpaal net niet achter de lijn verdween. Vredenburch bleef de bovenliggende ploeg. Grote kansen waren er echter voor beide ploegen niet. Faisal schoot na een half uur een vrije trap even buiten het strafschopgebied over. Monster miste even later ook een vrije trap van net buiten het zestien meter gebied. De spanning was gedurende de eerste veertig minuten te snijden. Kort voor de rust kopte Vendrickson nog net over.

Edwin, Mika en Johnny stonden er al aan het begin van de tweede helft in voor Andre, Tristen en Michel. Later verving Moos nog de geblesseerde Gijs en kwam Ryan voor Vendrickson. De inbreng van Edwin bleek (opnieuw) van doorslaggevend belang. Edwin, die net in het veld stond, passeerde op het middenveld op onnavolgbare wijze vier tegenstanders en passte op Faisal, die vanaf de linkerkant van het strafschopgebied koelbloedig de 1-0 in de rechterbenedenhoek schoof. Direct uit de aftrap was Monster gevaarlijk en kon de gelijkmaker maar net worden voorkomen. De 2-0 was bijna een kopie van het eerste doelpunt. Edwin maakte de actie en passte vanaf het middenveld. Dit keer was het echter topscorer Bill die vanaf de linkerkant doeltreffend was in de rechterbenedenhoek. Tien minuten voor tijd werd het toch weer spannend. Monster schoot een vrije trap van twintig meter langs de muur binnen. De buit leek even later toch binnen. Een treffer werd echter wegens buitenspel afgekeurd.  Bill maakte in de slotminuten aan alle onzekerheid een eind toe hij, opnieuw op aangeven van Edwin, de bevrijdende 3-1 scoorde.

Na het laatste fluitsignaal barstte de feestvreugde los en werd het team in de bloemen gezet. Allemaal hartelijk gefeliciteerd met het geweldige resultaat!!!!