Onder 15, JO15-1, Groep 2 10

27 augustus 2016 10:00

René de Geus

Na een goede voorbereiding en een oefenwedstrijd tegen Soccer Boys eerder deze week was de selectie er klaar voor. Helaas gold dat niet voor Josh (ziek) en Bart (geblesseerd). Enty en Kevin moeten er nog even inkomen wat betreft klokkijken cq ontwaken.

De tegenstander Den Hoorn kwam behoorlijk laat aan in Rijswijk en dat ook nog eens zonder tenues. Er moest dus nog iemand een retourtje De Burcht maken, maar met 20 minuten vertraging bracht de scheidsrechter de bal dan toch aan het rollen.

In het begin was het vooral aftasten van beide kanten, maar na een minuut of 15 werd wel duidelijk dat Vredenburch iets sterker was dan de tegenstander. Met overtuiging werden de duels ingezet, maar het ontbrak nog aan wat daadkracht rond en in de 16 meter. Een paar keer leek een mooie aanval een doelpunt op te leveren, maar dan was de inzet net niet hard genoeg en werd van de lijn gehaald, of er was net even iemand niet meegelopen om de trekker over te halen. Het was dan ook niet vreemd dat uiteindelijk laatste man Jera er aan te pas moest komen om het eerste officiële doelpunt van het jaar te maken. Dat was na ruim 20 minuten het zetje dat het team nodig had. Vijf minuten later was het namelijk weer raak. Het was Delano die de 2-0 binnenschoot en op slag van rust herhaalde hij dat kunstje, 3-0.

Na rust kwam Enty in het veld voor Abdel en werd er even een beetje te relaxed gespeeld. Gelukkig kon Den Hoorn daar niet van profiteren en na de 4-0 van Delano was het gedaan met de tegenstand.  Onze mannen voelde zich vrij om lekker te ballen en iedereen bleef goed in positie spelen. Van achteruit schoven Jera en Ayoub beurtelings mee naar voren en Ayoub raakte met zijn iets te kleine schoen hierbij de paal. Ook Hans kreeg een paar mooie kansen, maar het was uiteindelijk Andy (of was het een eigen doelpunt?) die de 5-0 scoorde. Kevin verving twintig minuten voor tijd Redouan en na een mooie aanval scoorde Hans dan toch de 6-0 en de 8-0. Delano had intussen voor de zevende treffer gezorgd. Yassin had vandaag weinig te doen en hield zijn doel schoon, zodat het bij 8-0 bleef.

Een lekker begin voor onze JO15 in deze poule van 7, omdat Haaglandia is weggevallen. De volgende match is uit tegen SVH. Zorg dat je allemaal op tijd aanwezig bent!