RKDEO JO13-11

Onder 13, JO13-6, Groep 8 09

10 september 2016 16:30

J. Clavan

Net voordat het donker werd, mochten we aantreden tegen RKDEO dat tot nu toe alle bekerwedstrijden in winst om had weten te zetten.  We speelden op het hoofdveld en daar profiteerde de hoofdmacht van Vredenburch gelijk een beetje van mee, want die speelden vlak voor ons en waren hoogst verbaasd dat de tribunes afgeladen zaten met supporters. We begonnen de wedstrijd niet slecht, maar werden wel al snel onder druk gezet door de tegenstander. Lang bleef het 0-0, maar de buitenspelval die in het begin goed ten uitvoer werd gebracht, begon toch weer te haperen waardoor RKDEO een aantal keer vrij baan richting ons doel kreeg. Gelukkig was Danny een aantal keer alert, maar hij kon niet voorkomen dat hij 2x de bal uit het doel moest halen en we zodoende met 0-2 achter kwamen. Wij kwamen echter beter in de wedstrijd en uit een mooie aanval schoot Ritchie de 1-2 in de touwen. De laatste 10 minuten voor de rust waren voor ons en het was een wonder dat de gelijkmaker niet viel. Levie kreeg een grote kans, maar schoof de bal net naast de goal. Daarna maakte Brian bijna een strike door zo goed als het hele elftal van RKDEO omver te lopen, maar helaas bleef de keeper overeind staan en belandde de bal net niet in het doel. Met name over de linkerkant liepen de aanvallen best vlot. De combinaties tussen Raul, Armando en Levie leverden toch een aantal gevaarlijke situatie bij het doel van RKDEO op. Het bleef echter 1-2 en daarmee was ook de ruststand bereikt. De 2e helft begonnen we waarmee we de 1e helft waren geëindigd en de druk op het doel van RKDEO werd meteen opgevoerd. Zo kwamen er wat kansjes voor Levie, Dani en Calvin, maar RKDEO had een goede keeper in het doel staan en die aansluittreffer viel maar niet. Met 2 keepers in ons team, stond Danny de 2e helft in het veld en Raul in de goal. Danny die de 2e helft juist de beste man van het veld was, kende pech met een Kevin Strootman momentje waardoor de tegenstander alleen op de goal af kon gaan en via de counter de 1-3 beheerst binnen schoot. Wij lieten de koppies een beetje hangen (of waren we gewoon moe?) en de laatste 5 minuten was het 1-richtingsverkeer richting ons doel en zo wist RKDEO er nog 1 in te prikken en zo verloren we uiteindelijk met 1-4. Duidelijk is in ieder geval dat we 2 keepers hebben die allebei ook nog heel behoorlijk kunnen voetballen en de buitenspelval liep alweer iets beter. Komende zaterdag tegen de koploper van onze bekerpoule DWO, die alles tot nu toe met grote cijfers heeft gewonnen en dan gaan we er gewoon weer voor. Rest nog John te bedanken die een prima wedstrijd floot.