10 - 1

Vredenburch JO13-6

Onder 13, JO13-6, Groep 8 09

17 september 2016 8:30

Vandaag moesten we tegen koploper DWO. Zij hadden tot nu toe alles heel ruim gewonnen in de bekerpoule. We speelden op veld 513, dus dat was wel even zoeken. Het was in ieder geval erg mooi weer, dus dat scheelde. We begonnen de wedstrijd zeker niet slecht en de voorhoede die uit Raul, Brian en Ritchie bestond in de 1e helft zorgde voor een hoop problemen bij de tegenstander. Er werd toch regelmatig voor het doel van de tegenstander voor gevaar gezorgd. Helaas voor ons stond er een uitstekende keeper bij DWO in de goal die inzetten van Raul en Brian wist te keren. Ook via het middenveld waarbij Daan en Dani continu aansloten op onze aanvallers ontstond vaak gevaar. Helaas kwamen we achterin steeds vaker in de problemen. Rechts had Armando het nog aardig onder controle, maar wat kwam DWO er vaak makkelijk doorheen over links en met name door het midden. Danny moest overuren maken in de goal en dat het met rust maar 5-0 stond, was aan hem te danken, want het had al veel meer kunnen zijn. Jongens we weten dat onze snelheid beperkt is in het hart van de verdediging, maar als we niet luisteren naar de trainer en helemaal uit positie gaan lopen dan maken we het de tegenstanders wel heel makkelijk. Na de rust de inmiddels bekende wissel. Raul in de goal en Danny als veldspeler. Muhammed Ali was, wel wat laat, ook gearriveerd. De 2e helft kreeg ook Raul te maken met aanvallers van DWO die continu oog in oog met hem stonden. Al snel werd het dan ook 6-0. Toch wisten wij de mooiste goal van de wedstrijd te maken en het was Ritchie die van grote afstand de keeper van DWO volledig verraste en de bal over hem heen in de hoek schoot. Zo kwamen we terug tot 6-1. Hoewel we ook de 2e helft een aantal grote kansen kregen en Brian pech had met een schot dat via de binnenkant van de paal weer het veld inkwam, wist DWO er nog 4 te maken en uit te lopen naar 10-1. Een enkeling bij ons leek er de 2e helft helemaal niet zoveel zin meer in te hebben. Ik weet niet wat er werd besproken en tuurlijk het vangen van Pokemon’s, de nieuwste Playstation spellen of wellicht de kabinetsplannen zijn allemaal reuze interessante onderwerpen, maar bewaar dit voor na de wedstrijd. We hadden het al moeilijk genoeg achterin, maar nu heb ik zelfs Danny vanuit de linksbuitenpositie sprints zien maken om de achterhoede te hulp te schieten omdat sommigen niet met de wedstrijd bezig waren. Dat je dan direct weer wordt gewisseld door de trainer is een meer dan logisch gevolg. Als we wat slimmer worden achterin en ons aan de taken houden die de trainer jullie aangeeft, hebben we best een behoorlijk elftal staan, want het middenveld, de voorhoede en de keepers doen het prima. Natuurlijk, het sportieve elftal van DWO was een maatje te groot voor ons en na afloop hoorde ik van hun trainer dat het allemaal 2e jaars E-spelers waren en vorig seizoen bijna alles hebben verloren. Aan het einde van vorig seizoen begon het pas een beetje te lopen en laten wij ervoor zorgen dat jullie supporters niet zo lang hoeven te wachten en ons zaterdag thuis tegen Forum Sport al revancheren van deze nederlaag.