VELO JO15-3

Onder 15, JO15-1, Groep 2 10

1 oktober 2016 10:00

Y. Elmostakim

Afgelopen weekend stond voor onze JO15-1 de topper in deze bekerpoule op het programma. Het derde JO15 team van Velo kwam hiervoor naar de Burcht.  Afgelopen woensdag was er door de mannen goed en scherp getraind, dus dat beloofde wat. Jammer was dat Enty later dan afgesproken aan kwam zetten. Trainer Cilio moest vervolgens de plannen voor de opstelling op het laatste moment wijzigen. Enty dus op de bank met Saffouan en Jop begon hierdoor in de basis als rechterspits. Andy zakte hierdoor een linie terug.

Al snel werd duidelijk dat dit een andere wedstrijd zou worden als de vier hiervoor. Er moest worden gebikkeld en dat was even wennen. Het lopen met de bal werd nu snel afgestraft en ook de achterhoede kreeg nu wat meer verdedigend werk te doen. Velo speelde vanaf het begin in een 4-4-2 formatie. Dat was even schakelen. Bart was zonder man en schoof hierdoor naar een plek voor de verdediging. Jera, Ayoub en Baris moesten de twee spitsen aan banden leggen. Er ging veel over links in de eerste helft en dat leverde een paar kansen op. Ook werd er veel onnodig balverlies geleden en een poging van Jera om een bal op links binnen te houden leidde de 0-1 in. De slim meegelopen aanvaller van Velo ging er met de binnengehouden bal vandoor en trok voor naar een meegelopen aanvaller die rustig kon binnentikken. Dat betekende dat Yassin voor de tweede keer dit seizoen moest vissen.

Na een klein half uur ging Enty zich warmlopen. Hij kwam erin voor Jop die hard werkte, maar er niet door kwam op rechts. Andy schoof hierdoor weer naar voren en Enty moest voor meer balans zorgen op het middenveld. Nog geen minuut na die wissel werd hij weggestuurd op rechts. Met grote passen kwam hij op de keeper af en schoof beheerst de gelijkmaker binnen. Die 1-1 was ook de ruststand.

Na rust kwam Saffouan voor Baris en begonnen we weer matig. Velo was gewoon iets feller en wonnen net wat meer duels. Toch knokten de mannen zich terug in de wedstrijd en langzamerhand draaide het om. Delano ging als aanvoerder voorop in de strijd en Hans ging op links steeds beter spelen. Het was dan ook niet raar dat hij de 2-1 voorbereidde met een prachtige assist op Andy. Velo probeerde hierop wat meer op de aanval te spelen en dat gaf ruimte aan de andere kant. Er waren vele kansen op het uitbouwen van de voorsprong, maar het vizier stond vandaag niet helemaal op scherp. Een mooie vrije trap van Enty belandde nog op de kruising. Daardoor bleef het onnodig lang spannend en Velo probeerde met alles of niets toch nog op gelijke hoogte te komen. Gelukkig gaf de verdediging geen krimp en werd zodoende ook de vijfde wedstrijd winnend afgesloten. Goed gedaan mannen! Volgende week kan tegen buurman Laakkwartier de bekroning volgen van een mooie bekerronde.