3 - 2

Vredenburch JO13-6

Onder 13, JO13-6, Groep 8 09

1 oktober 2016 9:45

Om bij het terrein van Graaf Willem te belanden bleek deze zaterdag helemaal nog niet zo makkelijk. Veel omleidingen en de dichtstbijzijnde parkeerplek bleek toch al gauw 20 minuten lopen naar de ingang van het complex. Daarvandaan dan nog een kwartier lopen naar de kantine. Waar zijn die pendelbussen als je ze nodig hebt? Afijn een warming-up voor onze jongens was niet meer nodig. We zitten behoorlijk beperkt qua aantal spelers en leken de wedstrijd met 10 man te moeten gaan spelen. Gelukkig kwam Muhammed Ali aangerend vlak voordat de wedstrijd begon en zo hadden we toch nog 11 man. Dan de wedstrijd. Tja de 1e helft was echt genieten. Wat werd er goed samengespeeld jongens. Graaf Willem dat toch 1 van de betere teams in onze bekerpoule is, werd de 1e helft volledig weggespeeld. De ene na de andere aanval zagen we tot stand komen. Met name over rechts vlogen Levie en Ritchie er keer op keer langs, maar wat hadden we een pech in de afwerking. Brian schoot op de paal en inzetten van Danny, Ritchie en Brian gingen rakelings langs de voor ons verkeerde kant van de paal. Graaf Willem kreeg welgeteld 1 kans toen Janeau te zacht terugspeelde op de keeper, maar gelukkig voor ons schoot de tegenstander ook net naast. Verder je beste wedstrijd tot nu toe gespeeld Janeau! Het was een wonder dat Graaf Willem de rust haalde met een 0-0 stand. Dan de 2e helft. We begonnen weer goed en Raul die nu als speler in het veld stond en Danny weer als keeper, mocht alleen op de keeper afgaan en rondde beheerst af en zo stonden we dan meer dan verdiend met 1-0 voor. Een paar minuten later draaide Muhammed Ali zich beheerst vrij in het strafschopgebied om vervolgens de 2-0 binnen te schieten. Met nog een kwartier te gaan en Graaf Willem in de 1e 3 kwartier maar 1x voor onze goal durfde ondergetekende al te beweren dat de buit binnen was. Jurgen herinnerde me er nog fijntjes aan dat we in 1 van onze bekerwedstrijden ook al een 4-1 voorsprong hadden verspeeld. Zover zal het nu toch niet komen? Toch wel want de vermoeidheid sloeg toe bij ons. We hadden geen wissels en het hoge tempo dat we de 1e helft hadden gespeeld begon zijn tol te eisen. Graaf Willem kwam op een wel heel gelukkige manier op 2-1. Danny die bij een aanval tijdig uit zijn goal komt en de bal hard weg wil schieten, maar zo via de tegenstander de bal achter hem in het net ziet verdwijnen. Wij kregen de bal daarna nog maar moeilijk weg achterin en zo verdween in de laatste 5 minuten nog 2x de bal in het net bij ons en verloren wij toch met 3-2.  Jammer van de nederlaag jongens, maar het was onze beste wedstrijd tot nu toe. We hebben er met zijn allen voor gevochten, maar het zat ons niet mee vandaag. Ook nog een groot compliment van de scheidsrechter die welgeteld voor 1 overtreding heeft moeten tijden deze hele sportieve wedstrijd. Verder wil ik nog even alle ouders bedanken voor de goede invulling die we met z’n allen aan de organisatie rondom het elftal hebben kunnen geven om het seizoen een mooi vervolg te gaan geven. Er waren er ook die vonden dat ik het boetekleed vandaag aan moest trekken omdat ik bij de 2-0 voorsprong zeker wist dat de buit binnen was. Ik heb de kritiek ter harte genomen en heb zaterdagavond tijdens de onweersbuien 10 strafrondjes gerend om ons trainingsveld. Wel jammer dat niemand tijdens dit hondenweer even de moeite had genomen om mij aan te komen moedigen. Tot dinsdag.