JO13-6 SLUIT BEKERRONDE AF MET KLINKENDE ZEGE

Leidschenveen JO13-6

Onder 13, JO13-6, Groep 8 09

8 oktober 2016 9:45

A. van der Vlist

Vandaag waren de weergoden ons wederom gunstig gestemd. Een aangename temperatuur en het zonnetje liet zich ook weer zien. We hadden 2 invallers (Berat en Vince bedankt!) die voor een aantal van ons oud-elftalgenoten waren. De wedstrijd begon en al snel bleek dat we de stijgende lijn van de laatste wedstrijden vast konden houden. De ene na de andere aanval golfde richting het doel van Leidschenveen en het enige dat er aan mankeerde waren de doelpunten die uitbleven. Berat was er een paar keer dichtbij en ook Ouassim leek zijn eerste treffer te gaan maken, maar zijn rollertje kon de keeper niet verrassen. Veel van onze aanvallen liepen vandaag over links en daar kwam dan ook ons 1e doelpunt uit toen Raul vanaf links Brian wist te vinden. Brian liet zien buiten heel hard ook geplaatst te kunnen schieten en gaf de keeper het nakijken 1-0. Al snel daarna kon Raul zelf alleen richting de keeper van Leidschenveen gaan en met een ouderwetse punter schoot hij de 2-0 binnen. Danny die bijna in slaap was gesukkeld in de 1e helft kreeg na 20 minuten eindelijk een keer iets te doen en loste dat prima op al kreeg hij 1x hulp op de doellijn van Ouassim. Vlak voor rust leken wij de wedstrijd te beslissen (ik durf nooit meer uitspraken te doen dat we de buit binnen hebben) toen Raul weer alleen op de keeper af mocht gaan en dit keer met de binnenkant van de voet de keeper passeerde en de 3-0 in de touwen schoot. De gebruikelijke keeperswissel vond dit keer niet plaats omdat Raul graag wilde blijven voetballen. Op de vraag wie er eventueel de 2e helft wilde keepen stak bijna het hele elftal de hand omhoog. Het werd uiteindelijk Ritchie die in de goal ging staan. Ook ging Daan laatste man staan en schoof Appie op naar de positie van aanvallende middenvelder. Brian zakte een linie. Hoewel dit gepaard ging met een klein beetje gemopper liet hij ook zien daar goed uit de voeten te kunnen. Hij gaf zelfs de pass waar de 4-0 uit werd gescoord. Het was de tegenstander zelf die spontaan de bal binnen schoot. Daan bleek een openbaring als laatste man hoewel we af en toe ons hart vast hielden langs de kant omdat Daan vaak voetballend de oplossing zoekt en hij dit soms weliswaar met kunst en vliegwerk volbrengt. Hij praat ook veel met zijn backs en dat is ook wel lekker omdat Janeau (verder goed gespeeld) ook veel interesse bleek te hebben voor de schooltuintjes naast veld 4. Pa geef die jongen nog ff een schooltuintje in zijn laatste jaar op de basisschool. Bij de 1e kans in de 2e helft dook Ritchie katachtig op de bal, maar waar was die bal? Oeps onder hem door dus nogmaals er katachtig op duiken en wederom over de bal heen, maar er toch een corner van weten te maken en dat was op zich al knap. Terwijl het spel zich alweer volledig aan de andere kant afspeelde, miste ik opeens onze linksbuiten in de 2e helft Danny. Die was nog in zijn eigen strafschopgebied bezig om Ritchie een versnelde cursus duikles te geven. Het was Vince die de 5-0 met een hard schot binnenschoot en vanuit de kantine kon men zelfs zijn moeder horen juichen op veld 4. Appie werd er op dat moment uitgestuurd door de scheids en kreeg een tijdstraf van 2 minuten omdat hij te langzaam terug liep naar zijn eigen helft. Oke Appie werd door 2 naaktslakken gepasseerd, maar er zat toch duidelijk beweging in, dus de intenties waren er zeker om terug te keren naar zijn eigen helft. Uiteindelijk kreeg Leidschenveen ook nog een goede kans en zij schoten de 5-1 binnen en daar kon zelfs de keepersles van Danny aan Ritchie niets aan veranderen. Zowel Danny als Appie waren ook nog dicht bij hun eerste doelpunt, maar het schot van Danny werd goed gepareerd door de keeper en Appie’s afstandsschot ging rakelings langs de kruising. Het was uiteindelijk Muhammed Ali die een goede wedstrijd bekroonde met een doelpunt en zo werd het uiteindelijk 6-1. De mannen nog niet genoemd in dit verslag (Calvin, Armando en Levie) speelden natuurlijk ook een prima wedstrijd. We sluiten de bekerronde uiteindelijk af met een 5e plek en de doelpunten werden ook heel eerlijk verdeeld tot nog toe. Zowel Raul, Muhammed Ali en Ritchie maakten er 4 en Brian maakte er 3. Wat er allerbelangrijkste is, is natuurlijk dat we veel meer als een team zijn gaan voetballen. We kennen nu een beetje de sterke en minder sterke punten van elkaar en geven dat een prima invulling. Dus dat moet een goed vervolg krijgen in de competitie mannen!