6 - 1

Vredenburch JO13-6

Onder 13 zaterdag, JO13-6, 8e klasse 04

29 oktober 2016 11:00

Vandaag de 1e wedstrijd in de competitie. We waren erg benieuwd hoe we het er vanaf zouden brengen. De voorbereiding was al niet geweldig toen 2 spelers voordat we de kleedkamer in gingen voor de wedstijdbespreking met elkaar op de vuist wilden gaan. Achteraf bleek er niet eens echt aanleiding voor te zijn. Jongens accepteer een keer wat meer van elkaar en wordt niet om iedere opmerking van een medespeler boos. Bij de wedstrijdbespreking bleken de 2 wissels waar we vandaag mee begonnen het er totaal niet mee eens te zijn dat ze als wissel moesten beginnen. Maar als je 5 van de 6 laatste trainingen hebt gemist en je afgelopen donderdag tijdens de laatste training afwezig was wegens ziekte, lijkt het me meer dan logisch dat je als wissel begint. Na deze roerige voorbereiding konden we eindelijk doen, waarvoor we kwamen namelijk voetballen. Ons geduld werd wel op de proef gesteld, want de scheidsrechter liet wel heel erg lang op zich wachten. Dan de wedstrijd waarbij we eigenlijk meteen werden verrast door de snelheid van de voorhoede van RKAVV. Continu doken ze voor Danny op en al snel lag de 1-0 in de touwen. Maar ook wij kregen kansen en met name Raul en Brian zorgden ervoor dat de tegenstander toch veel mensen achterin moesten houden. Ook John dook regelmatig op in het strafschopgebied van de tegenstander. De 2-0 viel toch en die was even onverwacht als onnodig. Zonder een tegenstander in de buurt werd zomaar een corner weggegeven en daar viel de 2-0 uiteindelijk uit. Danny zag daarna geregeld spelers van RKAVV voor hem opduiken en kon niet voorkomen dat de 3-0 achter hem in het net verdween. Dat het maar 3-0 stond bij rust was ook aan hem te danken, want Danny keepte heel attent. Het grote manco lag de 1e helft echter op het middenveld die met uitzondering van John een complete off-day hadden. Alle duels werden verloren of erger nog niet eens aangegaan, waardoor onze achterhoede continu tegen een overmacht stond. Afijn we keken dus tegen een 3-0 achterstand aan bij de rust. De 2e helft starten we eigenlijk zo als zo vaak best heel behoorlijk. RKAVV kwam de 2e helft het 1e kwartier niet eens meer op onze helft, dus we kunnen het wel mannen! Voorin zat er veel meer dreiging in en het was Muhammed Ali die de 3-1 binnenschoot. Met de inbreng van Danny in het veld (Ouassim was gaan keepen) zat er ook eindelijk een beetje pit in het middenveld. Danny kwam zelfs 2x in scoringspositie maar had de pech dat RKAVV een goede keeper had staan. Ook Brian kreeg nog een enorme kans, maar helaas voor ons raakte hij de bal niet goed. De 3-2 hing in de lucht, maar zoals dat zo vaak gaat valt het doelpunt dan aan de andere kant en het was wederom een doelpunt op snelheid waardoor de 4-1 viel. Dan een buiteling van een RKAVV speler in ons strafschopgebied die door de scheidsrechter werd beloond met een strafschop. We bleken echter met Ouassim een penaltykiller in de goal te hebben staan die de bal met een mooie snoekduik uit de hoek ranselde. Ook hij kon niet voorkomen dat we wederom op snelheid werden verschalkt door 2 counters van RKAVV en zo werd het uiteindelijk nog 6-1. Jongens misschien moeten we vanaf volgende week met een extra verdediger gaan spelen. In ieder geval gaan Danny en Raul de rest van het seizoen weer om en om keepen, zodat dit geen discussiepunt meer hoeft te zijn. Ook doen we er gewoon goed aan meer aandacht te schenken aan conditie en snelheid op de training al zijn dit voor een aantal van jullie niet de meest leuke onderdelen. En kom gewoon trainen! Tot dinsdag.