Quintus JO15-1

Onder 15 zaterdag, JO15-1, 2e klasse 08P

5 november 2016 10:00

R.Marquard

JO15-1 startte afgelopen zaterdag een lange reeks thuiswedstrijden tegen Quintus. Helaas zonder motor Josh die ziek op bed lag en ook zonder Hans die een knieblessure heeft. Bart was net op tijd terug van een weekje buitenland met school om op de bank plaats te nemen. Ook Andy begon als wissel. 2x Appie en Jop stonden in de basis.

De wedstrijd van vandaag was van onze kant niet best. Of het nu kwam door het missen van motor Josh, door het weer of de tegenstander, geen idee. Het was eigenlijk gewoon slappe hap. De tegenstander kwam aan voetballen toe en creëerden wat mogelijkheden. Gelukkig was Yassin wel wakker en greep enkele keren goed in. Vorige week hadden we ruim gewonnen, maar iedere wedstrijd begint gewoon weer met 0-0. Er moet gestreden worden om tot resultaat te komen. Gelukkig kreeg Quintus het niet voor elkaar om te scoren en langzaam maar zeker ging het iets beter. Geholpen door een prima goal van Appie (die lange) kwamen we beter in de wedstrijd. 1-0 was ook de ruststand. In de rust bleek Yassin niet verder te kunnen en was het weer Joël die zich opofferde voor het team door onder de lat te gaan staan. Klasse Joël!

In de tweede helft kwam Bart in de ploeg voor Yassin en ook Jop, die in de eerste helft al had gewisseld met Andy, kwam weer terug. Appie (de kleine) bleef aan de kant. De tweede helft ging aanvankelijk een stuk beter. In ieder geval werden  er weer kansen gecreëerd en ook afgerond. De marge werd snel uitgebouwd door Appie (2x), Andy en uitblinker Enty.
Joël hield zijn doel schoon en eigenlijk kwam Quintus er in de tweede helft niet meer aan te pas. Appie kwam 10 minuten voor tijd nog even voor Baris in het veld en de tweede overwinning was een feit.