JO15-2 rolt fysiek HDV JO15-1 voetballend op: 4-0

HDV JO15-1

Onder 15 zaterdag, JO15-2, 3e klasse 01

5 november 2016 16:30

B. de Graaf

Zoals in het vorige verslag reeds vermeld schuilt er enorm veel potentie in deze ploeg en dan kwam vandaag nog maar eens op prachtige wijze tot uitdrukking. Vanaf de eerste tot de laatste minuut werd er door de mannen indrukwekkend combinatievoetbal gespeeld waar de tegenstander helemaal tureluurs van werd. De op een positieve fanatieke manier van trainen door Patrick met veel positiespelletjes de afgelopen 2 maanden beginnen duidelijk zijn vruchten af te werpen. Ik kom superlatieven tekort want het was echt een genot om deze wedstrijd te mogen aanschouwen. Vol op de aanval spelend probeerden de boys zoveel mogelijk kansen te creëren. Het was Lako die de grootste kreeg door alleen voor de keeper te verschijnen na een uitstekende steekpass van Ricardo, die overigens continue met slimme passjes aan het strooien was, maar de keeper wist helaas redding te brengen. Zijn 2e kans benutte Lako wel en dan ook nog op een Bergkamp-achtige wijze door na een pass op maat van Jim de bal met gevoel over de keeper te lepelen: 1-0. Een verdiende voorsprong die voor rust al uitgebouwd had kunnen worden maar dit lukte helaas niet. Na rust gingen de boys verder waar ze voor rust gebleven dus goed voetballen met veel beweging zonder bal op zoek naar de 2e treffer. Deze kwam vrij snel tot stand na een prima passje van Appie op Jop die schuin voor de keeper de bal netjes geplaatst in de verre hoek deed belanden: 2-0. Hierna kwam HDV er helemaal niet meer aan te pas en konden we nog verder uitlopen door een knappe kopbal van lange Ap na een afgemeten voorzet op maat van Jim: 3-0 en een vierde treffer die gemaakt werd  door Moussa die de bal van dichtbij langs de keeper schoot na een sublieme assist van lange Ap achter het standbeentje. Jongens, jullie hebben laten zien hoe je op een voetballende manier een fysiek sterkere tegenstander kunt verslaan. Als liefhebber kan ik daar alleen maar van genieten in deze tijd waarin het steeds maar over fysiek gaat terwijl het spelletje toch echt voetbal heet. Ga zo door met zijn allen!