Haagse Hout JO13-2

Onder 13 zaterdag, JO13-6, 8e klasse 04

12 november 2016 12:00

J. Peerenboom

Op een gure zaterdag stond ons een zware tegenstander te wachten. De ochtendwedstrijden lagen er deels af vanwege de nachtvorst, maar toen wij mochten aantreden lagen de velden er al wat beter bij, dus ging het door. Haagse Hout was nog ongeslagen en stond op de 3e plaats. Het verschil in voorbereiding was ook erg groot. Daar waar Haagse Hout er een hele serieuze warming-up op na hield, daar blonken wij uit in geklier bij elkaar. Jongens jullie hebben nu toch wel de leeftijd om je normaal op een wedstrijd voor te bereiden. Nu moesten er eerst weer brandjes geblust worden omdat een paar jongens het met elkaar aan de stok kregen. Dan de wedstrijd die we eigenlijk verrassend genoeg sterk begonnen. De tegenstander werd vanaf het begin teruggedrongen en we kregen de 1e kansjes. Na een minuut of 10 was het raak toen Brian met een harde punter de keeper van Haagse Hout verraste en zo stonden we met 1-0 voor. We drongen verder aan, maar een 2e doelpunt viel er niet. De 1e kans voor Haagse Hout ontstond ook nog door een misverstand tussen Ouassim en Raul en de spits van Haagse Hout profiteerde optimaal en zo werd het 1-1. Onze gevaarlijke aanvallen ontstonden met name door het centrum van de verdediging van Haagse Hout. Ritchie en Levie konden over de flanken niet veel uitrichten. Een harde streep van Brian vloog nu de kruising in en zo stonden we toch weer voor. 2-1.  Niet lang daarna ontsnapte een tegenstander aan de mislukte buitenspelval en liet Raul kansloos en zo stond het toch weer 2-2. Jongens probeer een keer te stoppen met de verwijten naar elkaar na een tegendoelpunt. Nu bleven er 2 keepershandschoenen bij ons in de goal liggen en was Raul richting kantine vertrokken. Gelukkig hebben we 2 keepers in ons team en kleedde Danny zich razendsnel om. Hij liet zich vlak voor rust verrassen door een indraaiende corner en zo kwamen we ook nog eens met 2-3 achter. Al met al een hectische 1e helft. De 2e helft zouden we iets anders gaan spelen met Daan en Ritchie als laatste mannen en John op de rechtsbuitenpositie. Appie en Ouassim gingen beiden op het middenveld spelen. Al snel wierp dit zijn vruchten af. Na een subliem steekpassje van Brian knalde John hard de gelijkmaker in de touwen en zo stond het weer 3-3. Weer konden we niet lang genieten van ons doelpunt, want uit een mooie aanval maakte Haagse Hout 3-4. We lieten zien over voldoende veerkracht te beschikken en Haagse Hout verdedigde met man en macht om de voorsprong vast te houden. Wij kregen een corner die knap door Brian midden in het strafschopgebied werd voorgegeven. Muhammed Ali kon er als eerste wat meedoen en hij schoot knap de 4-4 binnen. Wat een wedstrijd. Beide teams besloten vol voor de overwinning te gaan. Haagse Hout was er als eerste dichtbij. Onze keeper Danny werd omspeeld, maar hun spits schrok zo van onze aanstormende verdedigers dat hij de bal op de paal schoot. Bij ons werd de moegestreden John (heel goed gespeeld ook John) vervangen door de in de kantine tot rust gekomen Raul. Hierdoor bleven we gevaarlijk vanaf de rechterkant. Op links was ook Levie wakker geworden en ook hij snelde diverse keren langs zijn tegenstander. Helaas zelfs met zoveel snelheid dat hij alleen op de keeper afgaand de controle over de bal verloor en dit zodoende een rollertje in de handen van de keeper opleverde. Raul leek de wedstrijd te gaan beslissen, maar zijn geplaatste schot werd met 1 hand uit de hoek getikt door de uitstekende keeper van Haagse Hout. Het werd weer tijd voor een afstandsschot van Brian en als hij al aanlegde gingen alle luchtalarmen af bij Haagse Hout. Niet onterecht, maar zijn snoeiharde schot spatte op de lat uiteen. Net op het moment dat ondergetekende met de trainer van Haagse Hout besprak dat we de punten dan maar moesten delen, gaf Brian een mooie pass op Muhammed Ali die beheerst afrondde en zo stonden we 3 minuten voor tijd met 5-4 voor!!!Het was nu alles of niets voor Haagse Hout, maar achterin hielden onze keien Janeau, Armando, Daan, Ritchie en Calvin (ja we hadden er heel wat staan) de boel op slot. Toch blijken 3 minuten dan toch best wel lang te duren. Want iedereen was opgelucht toen de scheidsrechter af floot. De scheids die in lang vervlogen tijden ooit jeugdleider is geweest van ondergetekende was tevens 1 van de uitblinkers vandaag. Liet lekker veel toe en dat kwam de wedstrijd volledig ten goede. Jan bedankt! Voor de rest jongens zonder uitzondering geweldig gespeeld en er allemaal keihard voor geknokt. Als er dan toch 1 uitblinker genoemd mag worden dan was het Brian vandaag met 2 doelpunten, 3 assists en ook nog eens de positiviteitsgoeroe uithangend vandaag. Daar kunnen we allemaal een voorbeeld aan nemen.  Als we nog gaan proberen om iets minder onze mond tegen elkaar open te doen tijdens de wedstrijd en ons op een iets betere manier voor te bereiden op de wedstrijd kan het nog een mooi seizoen worden. We staan nu 3e en wie had dat gedacht een paar weken geleden.