JO 13-6 na winst steviger op de 3e plaats

Blauw-Zwart JO13-6

Onder 13 zaterdag, JO13-6, 8e klasse 04

17 december 2016 9:00

A. van der Vlist

Vandaag de inhaalwedstrijd tegen Blauw Zwart. Ze stonden laag geklasseerd, maar er was reden om op te passen, want de afgelopen week hadden ze slechts met 1-0 van de nummer 2 uit onze poule verloren. De wedstrijd was een uur vervroegd en gelukkig was iedereen hiervan op de hoogte. Hoewel, waar bleef de scheids? Die wist dus niet beter dan dat de wedstrijd gewoon om 10.00 uur begon en kwam op zijn gemak aangelopen. Gelukkig vond de tegenstander het niet zo erg om even te wachten en het moet gezegd dat ome Aad een prima wedstrijd floot. De eerste 10 minuten speelde zich toch voornamelijk op onze helft af en het leek een lastige wedstrijd te gaan worden. Pas na 12 minuten volgt de 1e kans en die is voor ons. Kaan schiet hard, maar de keeper van Blauw Zwart brengt redding. Daarna probeert Brian het, maar ook zijn harde schot weet de keeper te pareren. De rebound van Jaimy heeft hij denk ik alleen maar gehoord, want deze gaat loeihard via de binnenkant van de paal het net in, 1-0! Wat een prachtige goal. We hebben niet eens de kans om er van te genieten, want Jon schiet van afstand over de keeper heen de 2-0 in de touwen. Ook al zo’n mooie goal. Blauw Zwart is het even volledig kwijt en de keeper brengt nog redding op het schot van Berat, maar is kansloos op de rebound van Levie. En zo staat het ineens heel snel 3-0! We komen daarna goed weg als er een hachelijke situatie bij ons voor de goal ontstaat en Blauw Zwart op de paal mikt. Op het moment dat Blauw Zwart aanzet om de aansluitingstreffer voor rust te maken, komen wij er met een scherpe counter uit. Jon zet goed door vanaf rechts en geeft Berat een niet te missen kans. De Turkse Messi schiet heel beheerst binnen en zo wordt het zelfs 4-0. Brian krijgt ook nog een mooie kans, maar zijn inzet gaat rakelings langs de goal en zo blijft Blauw Zwart een grotere achterstand bespaard en gaan we met 4-0 rusten. Na de rust pakken we de draad gelijk weer op. De keeper van Blauw Zwart brengt redding op een schot van Berat, maar ziet lijdzaam toe hoe Jon de rebound simpel binnen kan tikken en het zo 5-0 wordt. Uit een corner voor ons beland de afvallende bal voor de voeten van Keane die hard en droog binnen schiet. 6-0. We krijgen daarna nog legio kansen, met name omdat we heel goed combineren. Berat en Jaimy zijn er nog heel dichtbij, maar het is Keane weer die de 7-0 binnen schiet. Vanaf dat moment wil opeens iedereen scoren en spelen we met 8 aanvallers en 2 verdedigers. Blauw Zwart weet hier nog 2x van te profiteren en zo eindigt de wedstrijd in 7-2. Bijna wekelijks hebben we een andere uitblinker en dit keer was het Daan die meer dan uitstekend verdedigde met harde maar faire ingrepen en bovenal regelmatig met grote passen richting doel van de tegenstander opkomend. Jongens we gaan de winterstop in met een 3e plek. Wie had dat aan het begin van het seizoen gedacht. We hebben er nu al een paar legendarische wedstrijden op zitten waarbij die 2 wedstrijden waar we een schier onmogelijke achterstand in de laatste 5 minuten ombogen in een overwinning natuurlijk in ons geheugen gegrift staan. Het plezier blijft uiteraard voorop staan! Allemaal fijne dagen en tot op 10 januari wanneer we weer beginnen met trainen.