JO15-2 lijdt 1e nederlaag van het seizoen

VELO JO15-4

Onder 15 zaterdag, JO15-2, 3e klasse 01

10 december 2016 15:00

Y. Elmostakim

Vandaag werd op veld 4 afgetrapt voor een heuse subtopper in onze poule waar wij onszelf terug vinden op een nette 4e plek. Onze opponent was vandaag een op de 3e plaats bivakkerend Velo. De jongens hadden er, zoals iedere week dus ook vandaag, weer zin in en begonnen prima aan de wedstrijd. Binnen 5 minuten lag de bal al in het netje van de tegenstander nadat Appie op links was doorgebroken en de bal keurig terug legde op Moussa die met binnenkantje voet de bal naar de verre hoek stuurde: 1-0. Een lekkere vroege voorsprong waar we helaas niet al te lang van konden genieten daar Velo over een hele goede ploeg beschikt (wat mij betreft de beste die we tot nu toe zijn tegen gekomen) met net als ons veel voetballend vermogen maar ook nog eens met enorme lengtes. Zoals gezegd viel al vrij snel na onze openingstreffer de 1-1 en liep Velo ook nog eens snel weg naar 1-2 en zelfs de 1-3. De boys bleven voor iedere meter op het veld knokken en dat betaalde zich uit met de aansluitingstreffer vlak voor rust middels Lako die een prachtige pass van Joshua, die sowieso een uitstekende wedstrijd speelde, promoveerde tot doelpunt door alleen voor de keeper geen fout te maken: 2-3. Uit 2 kansen maakten we dus 2 doelpunten, heerlijk efficiënt en ook nodig want het was moeilijk door de Velo muur heen te breken achterin. Met deze ruststand was alles was dus nog mogelijk de 2e helft en de mannen gingen er dan ook vol voor. Er werd bij vlagen echt weer goed gecombineerd en dus lekker gevoetbald door de boys en ook de duels werden vol aan gegaan maar we kwamen er maar niet door heen. Velo wist nog wel 2 doelpunten te maken en dus werd de eindstand volledig terecht: 2-5. Mannen, Velo was vandaag gewoon de betere ploeg maar jullie hebben er wel alles aan gedaan om tot een resultaat te komen en zo hoort het ook. De winterstop is aangebroken maar komende week wordt er in ieder geval nog getraind met misschien wel een oefenwedstrijdje nog volgende week zaterdag. Dus gewoon nog even lekker doortrainen allemaal, dan de feestdagen en Kerstvakantie in en dan hervatten we de competitie op 14 januari uit bij onze achterburen Laakkwartier!