Wilhelmus JO15-3

Onder 15, JO15-1, Groep 2 30

17 december 2016 9:00

B. de Graaf

De laatste wedstrijd van het jaar voor JO15-1 was een bekerwedstrijd. Dit keer was de KNVB ons niet vergeten mee te laten doen en er moest worden aangetreden tegen Wilhelmus. Vandaag hadden we twaalf man tot onze beschikking. Helaas was Safouan ziek en Bart is langdurig geblesseerd.

Enty was het laatste wakker en begon op de bank. Daardoor speelde Delano op 10 en Josh op 6. Allrounder Joël stond dit keer rechts achterin. Er werd zeer sterk geopend. Al in de 1ste minuut werd Andy de diepte ingestuurd. Hij liet de back meteen zijn hielen zien en schoot de bal diagonaal langs de doelman van Wilhelmus, die bij het vissen uit het net zijn eerste balcontact had. Daarna bleef Vredenburch de bovenliggende partij, maar Wilhelmus stond fysiek gezien ook zijn mannetje. Er moest gebikkeld worden om tot meer doelpunten te komen en dat lukte ook. Eén ervan werd gescoord uit een vrije trap door linkspoot Baris. Bij rust was het 3-0 en leek de strijd gestreden.

In de tweede helft kwam Enty voor Appie en waren we aanvankelijk wat slordig. Dat leverde een strafschop tegen op. Die werd keihard op de lat geschoten, maar Wilhelmus was alerter om zo de rebound binnen te schieten, 3-1. Dat gaf misschien wat hoop bij onze tegenstander, maar een snelle 4-1 gooide de wedstrijd in het slot. Het werd uiteindelijk een overtuigende 6-1 en zo werd de derde ronde van de beker bereikt.

De winterstop is nu aangebroken, echter deze is niet lang. De eerste wedstrijd na de korte break is meteen een knaller tegen HBS, de koploper in de competitie. Op 7 januari zullen we mogelijk vriendschappelijk spelen om het ritme niet te verliezen.

Fijne dagen allemaal. We starten op 4 januari weer met trainen.