JO 13-6 sleept punt uit het vuur in sportieve wedstrijd

2 - 2

Vredenburch JO13-6

Onder 13 zaterdag, JO13-6, 8e klasse 04

14 januari 2017 14:15

Op deze meer dan gure zaterdagmiddag mochten we aantreden tegen Forum Sport. Het landelijke griepvirus had ook bij ons elftal zijn tol ge-eist en dankzij Berat en Kaan wisten we toch nog met 11 spelers de wedstrijd aan te vangen. Maar wat duurde het ontzettend lang voordat onze wedstrijd kon beginnen. De wedstrijd voor ons liep heel erg uit en het werd er niet warmer op. Uiteindelijk konden we dan toch het veld op. Wel spelers van Forum Sport, maar geen leiders, trainers of een scheidsrechter te bekennen. En dat duurde ook weer even. Althans wel trainers/leiders, maar nog steeds geen scheidsrechter. Die bleek ook niet meer te komen en de trainers/leiders van Forum Sport gaven aan liever niet te willen fluiten. Gelukkig wilde Jurgen de wedstrijd in goede banen proberen te leiden. We hadden overigens in de bekercompetitie tegen dit zelfde team gespeeld. We wonnen toen weliswaar met 6-1, maar het moet gezegd dat dit een behoorlijk geflatteerde overwinning was. We wisten dus dat het best wel eens een moeilijke wedstrijd kon worden. Temeer daar onze keeper tot 1 van de zieken behoorde en we geen wisselkeeper hadden kunnen regelen. Afgesproken werd dat Ritchie de eerste helft ging keepen en Ouassim de tweede helft. Ze hadden beiden al eerder een helft gekeept en dat was toen maar matig bevallen, maar goed we moesten wat. Eindelijk konden we dan beginnen. Na 5 minuten kreeg Forum Sport een enorme kans. Een speler kan alleen op Ritchie afstomen en lijkt te gaan scoren, maar Ritchie weet met een prachtige zweefduik redding te brengen. Na een minuut of 8 begon het bij ons te lopen en jongens ik heb echt schitterende aanvallen gezien met heel goed samenspel! Wat een enorme kansen kregen we, maar Jon, Berat, Levie en Muhammed Ali faalden oog in oog met de goede keeper van Forum Sport. Het had zeker al 3-0 kunnen staan, toen ook Forum Sport er steeds gevaarlijker uitkwam. De speldenprikjes die zij uitdeelden werden steeds venijniger en bij enige miscommunicatie achterin bij ons viel de 1-0 voor Forum Sport. Wij bleven grote kansen krijgen, maar die bal wilde maar niet in het net belanden. Vlak voor rust kwamen wij zelf weer enorm onder druk te staan, maar Ritchie keepte de helft van zijn leven en hield ons met schitterende reflexen op de been. Pal voor rust wil Appie het achterin voetballend op lossen, maar raakt de bal kwijt waardoor Forum Sport op slag van rust de 2-0 binnen schiet.

Dan de 2e helft. Al vaker hebben we dit seizoen laten zien van een achterstand terug te kunnen komen. En met een iets gewijzigde opstelling gaan we proberen de druk gelijk weer op te voeren. Na 5 minuten lijkt Jon een gat in het net te schieten of ging de bal over?? De bal leek toch echt hoog in de touwen te belanden, maar ligt ineens achter de goal. Jurgen wijst resoluut naar de middenstip, maar zowel de spelers als de supporters zijn er niet zeker van of het ook echt een doelpunt was. De keeper van Forum Sport is zeer sportief en geeft aan dat het echt een doelpunt was en dat de bal door een gat in het net achter de goal belandde en zo wordt het 2-1. Forum Sport zet vanaf dat moment slechts 2 spelers in de voorhoede en de rest als een soort handbalverdediging om het eigen strafschopgebied. En geef ze eens ongelijk. Met man en macht werd geprobeerd de voorsprong te verdedigen. En het moet gezegd wij kwamen er niet meer doorheen. We probeerden alles door het midden, daar waar Jon vaak aan de zijkant helemaal vrij stond. Oke, we speelden misschien niet slim, maar de hartstocht waarmee we het probeerden, was wel een grote pluim waard! De 3 jongens die achterin bleven (Daan, Ritchie en Janeau) verdedigden daarbij ook heel scherp dus Forum Sport kwam er geen moment meer uit. Appie bediende met een listige pass Muhammed Ali die de bal over de keeper van Forum Sport heen stift. Een prachtig doelpunt, zowel de pass van Appie als de afronding. En weer lukt het ons om een achterstand recht te trekken in de 2e helft. 2-2!!! Daarna is Brian zelfs dicht bij de 2-3, maar zijn schuiver gaat voorlangs. Met nog een minuut of 5 te spelen is de pijp bij ons helemaal leeg. Forum Sport besluit nu alles op alles te zetten om toch de volledige winst binnen te halen. En we komen nog flink in de problemen. Berat, Appie en Brian hebben na zoveel druk op de goal van Forum Sport bijna geen puf meer en met behulp van Kaan doen we er achter alles aan om in ieder geval een punt veilig te stellen. En wat te denken van Ouassim die ook laat zien goed te kunnen keepen. Alle hoge voorzetten zijn voor hem en met kunst en vliegwerk houdt hij ons doel schoon. We zijn toch opgelucht als Jurgen af fluit en beide teams hebben uiteindelijk vrede met een punt. Het was een hele enerverende wedstrijd, waarbij beide ploegen alles hebben gegeven. De scheidsrechter heeft welgeteld voor 2 overtredingen moeten fluiten, dus een groot compliment voor jullie. Of was het de scheids die eigenlijk dit compliment verdiende????