3 - 2

Vredenburch JO15-1

Onder 15 zaterdag, JO15-1, 2e klasse 08P

14 januari 2017 12:00

De eerste wedstrijd na de winterstop was voor JO15-1 meteen de wedstrijd van het jaar. Na een eerdere uitglijder tegen SVC’08 moest de uitwedstrijd tegen het nog ongeslagen HBS gewonnen worden om de titelstrijd in eigen hand te houden.Dat moest gebeuren zonder Joël die nog last had van skibenen en zonder Bart, nog steeds geblesseerd. Ook Safouan zat niet helemaal fris op de bank, samen met Enty. Wel  hadden we een debutant vandaag. Famni is overgekomen van Forum Sport en startte als rechtsback.

De aftrap viel samen met een behoorlijke hagelbui en het balbezit was langdurig voor Vredenburch. Het leverde nog geen grote kansen op, want het was net niet zorgvuldig genoeg. De tegenstander deed dat iets beter. De eerste de beste aanval van HBS leverde via de gevaarlijke linksbuiten meteen een tegentreffer op. Famni kon niet voorkomen dat de linksbuiten in een moeilijke positie een voorzet kon geven. Deze leek voor onze keeper, maar de spits van HBS was er als de kippen bij om 1-0 te scoren. Een fikse tegenvaller voor onze mannen en dit had een wake up call moeten zijn. Helaas was dit niet het geval, want bij de volgende aanval van HBS ging er weer wat mis achterin. Dit keer krulde de linksbuiten de bal langs Jerra, die een inschattingsfoutje maakte. Helaas kwam een aanvaller uit zijn rug lopen, pikte de bal op en liet Yassin voor de tweede keer kansloos, 2-0. Nu was wel iedereen wakker en werd er een scheppie bovenop gegooid. Dat leverde meteen wat kansen op en ook vrije trappen rond de 16. Uiteindelijk was een mooie steekpass van Redouan de inleiding voor de aansluittreffer. Delano rondde koel af. Er volgden nu meer kansen, waarbij een voorzet van Hans via binnenkant paal weer het veld in stuiterde. Toch wist Delano even voor rust de stand weer gelijk te trekken. Hij strafte een fout in de achterhoede van HBS genadeloos af, 2-2.

Na rust leek het voor onze mannen de goede kant op te gaan. Er werden een paar grote kansen gecreëerd, waarbij die van Joshua, nagenoeg voor open goal de grootste was. Zijn poging belandde echter ook op de paal. Delano kwam tot twee keer toe alleen voor de keeper, maar wat voor rust wel lukte, lukte nu niet. Daartegenover stonden ook wat kansen voor HBS, die ook een keer de paal raakte. In een uiterste poging om de bal te spelen kreeg onze spits 20 minuten voor tijd een tijdstraf van 10 minuten. In de laatste seconde hiervan kreeg HBS een penalty. Deze werd verzilverd, zodat er nog 10 minuten overbleven voor een slotoffensief. Dat kwam er wel en leverde nog wat bloedstollende momenten op, maar helaas geen doelpunten. Een pijnlijke nederlaag voor onze mannen en inmiddels een gapend gat met de koppositie. Toch moeten we erin blijven geloven. De competitie duurt nog lang, HBS komt nog een keer op visite en de bal is rond. Met koppies omhoog weer lekker trainen en als iedereen het maximale uit zichzelf haalt gaan we nog een eind komen.