5 - 5

Vredenburch JO13-6

Onder 13 zaterdag, JO13-6, 8e klasse 04

28 januari 2017 10:00

We hadden het geluk dat we vandaag als enigen mochten spelen in onze poule. We waren compleet al kwam Muhammed Ali pas 1 minuut voor aanvang van de wedstrijd op de proppen. DWO, met nog nul punten, hadden we thuis pas in de slotminuten op de knieën gekregen, dus een waarschuwing vooraf leek ons niet overbodig. Ons begin mocht er zijn en al snel stond Jon alleen voor de keeper van DWO na een sublieme pass van Ouassim. Even geplaatst langs de keeper schieten is er bij Jon meestal niet bij en ook deze keer werd de bal gewoon in de kruising gejaagd (0-1)! Met Ritchie weer eens vanaf de rechterspitspositie zat er ook veel meer dreiging in en uit een mooie pass van hem maakte Ouassim zijn eerste doelpunt van het seizoen 0-2. Het liep als een trein, maar het 1e kansje voor DWO leverde meteen een tegentreffer op en de 1-2. We gingen niet bij de pakken neer zitten en Ritchie schoot uit een moeilijke hoek op de kruising. Muhammed Ali stond klaar voor de rebound en deed dat naar behoren en zo lag de 1-3 toch in de touwen. DWO gaf weer gas en al snel lag de 2-3 in de touwen. Vlak voor rust is het Brian die Ritchie weer de diepte in stuurt. Dit keer is het raak met een hard schot langs de keeper 2-4! Al met al een goede 1e helft en zoals afgesproken een iets andere opstelling de 2e helft. Ook omdat onze achterhoede niet echt heel sterk speelde de 1e helft. De 2e helft was het als snel raak en dit keer was het Danny die even daarvoor oog in oog met de keeper naast had geschoten maar nu wel doeltreffend was. 2-5 en geen vuiltje aan de lucht (althans zo leek het). Levie dook daarna nog 1x op alleen voor de keeper maar zijn poging had iets in het midden van een schot en een voorzet. Daarmee hadden we alle kruit verschoten. Levie, Muhammed Ali en Danny kwamen er voorin niet meer voorbij en ons middenveld moest alle zeilen bij zetten om te helpen achterin. Een aantal jongens zat totaal niet in de wedstrijd en achterin werd veel te veel ruimte weggegeven. Met nog een minuut te gaan was de marge nog maar 1 en was de stand 4-5. Gepingel voorin leidde in de laatste minuut tot balverlies en een dodelijke counter die voor de 5-5 zorgde. Doelpunten waar overigens Ouassim geen enkele schuld bij had. Het 1e punt werd door DWO gevierd alsof ze de Champions League zojuist hadden gewonnen en wij hadden die jongens toch maar mooi een fijne zaterdag bezorgd al gingen we zelf een beetje met een kater naar huis. De volgende wedstrijd is tegen koploper SEV over 2 weken en hopelijk is iedereen dan weer bij de les. Rest nog een compliment voor de jonge scheidsrechter die prima floot.