2 - 6

Vredenburch JO15-1

Onder 15, JO15-1, Groep 2 1

4 februari 2017 11:15

In de derde ronde van het KNVB bekertoernooi trof JO15-1 klassegenoot DWO. In de competitie was een zeer moeizaam tot stand gekomen overwinning het resultaat, dus de mannen waren gewaarschuwd. De laatste training voor de wedstrijd was behoorlijk scherp en met 14 man werd er afgereisd naar Zoetermeer. Daar aangekomen mocht de leider nog even rechtsomkeer maken,  omdat de shirtjes in Rijswijk waren achtergebleven.

De driemans bank bestond vandaag uit Safouan, Andy en Redouan. Dat betekende een basisplaats voor Jop die rechts voorin begon. In 16 seconden ging de bal van Delano, naar Jerra en vervolgens naar linkerspits Appie die meteen los was van zijn tegenstander. Met rechts passeerde hij de doelman. Een betere start kon niet. Dit doelpunt gaf het nodige vertrouwen en er werd echt goed gespeeld. Josh joeg de boel als motor aan en de rest ging mee in zijn enthousiasme. Het was Joël die na een minuut of 10 uit eeen mooie voorzet van Baris de 0-2 binnenschoot. Het tempo  werd flink hoog gehouden en de tegenstander creëerde geen kans. Ook Jerra en de jarige Ayoub schoven vaak door. Het was heerlijk voetballen zo en nadat DWO op onze helft verschenen was en de bal verloor, was Delano weg. Met een mooie krul passeerde hij de doelman en schoot de 0-3 ruststand op het bord. Jop kreeg nog een mooie mogelijkheid, maar zijn poging werd net gestopt.

Na de rust kwam Andy voor Jop en in de eerste 10 minuten veranderde er weinig aan het spelbeeld. Enty sneed met grote passen door de verdediging van DWO en maakte de 0-4. Niks aan de hand zou je zeggen. Echter na een dubbele wissel waren we het even kwijt. Redouan en Safouan kwamen voor Enty en Famni. DWO scoorde na een corner de 1-4 en niet veel later na een misverstand tussen Yassin en Baris de 2-4. De tegenstander schoof een verdediger naar voren, maar die werd opgevangen door Jerra of Ayoub. Intussen was Appie uitgevallen met een enkelblessure en Famni kwam er als voorhoedespeler weer in. Hij scoorde meteen twee keer en schoot zo JO15-1 naar de vierde ronde.

Zaterdag spelen we heeeeeel vroeg, dus wekkers zetten!