Scheidsrechter

A. van der Vlist

Accommodatie

Onbekend

Na 2 weken niet te hebben gespeeld, mochten we vandaag dan eindelijk weer een keer de wei in. Het was weer even improviseren omdat Danny ziek was en onze reservekeeper (Ouassim) met een blauwe kijker rond liep en liever niet in de goal ging staan. Klasse dat je wel gewoon kwam voetballen Ouassim! Ritchie was zo sportief om te gaan keepen. Dit betekende wel dat we gelijk een deel stootkracht en agressie in de voorhoede kwijt zouden zijn. Van deze tegenstander hadden we in een gelijk opgaande wedstrijd uit maar nipt gewonnen, dus het zou zeker geen makkie worden. We kwamen al snel in de problemen en nadat Ritchie werd omspeeld, kon Jon op de lijn redding brengen. Al snel komt Ritchie weer oog in oog te staan met een aanvaller van HVV, maar hij redt op schitterende wijze. Er is geen houden aan en al snel komt dezelfde speler weer alleen op onze keeper af en hoewel de overtreding op veld 4 waarschijnlijk op veld 1 te horen was, sprak onze keeper van een schwalbe. De scheidrechter (ome Aad prima gefloten) kende echter geen twijfel; penalty. Deze werd nipt gescoord via de binnenkant van de paal 0-1.  We komen langzaam beter in ons spel en vlak voor rust is het Brian die na goed doorzetten de 1-1 binnen schiet.  De 2e helft is nog maar net begonnen als Brian de 2-1 ook nog eens binnen schiet. Maar HVV schiet 2 minuten later de bal prachtig in de kruising, 2-2. De druk wordt opgevoerd door HVV en net als in onze laatste wedstrijd geeft ons middenveld de 2e helft niet meer thuis. De enige die zich de longen uit zijn lijf loopt is Jon en de anderen lijken te hopen dat hij alles wel op lost. Jongens als je op het middenveld speelt, betekent dit niet dat je ook rond die middenlijn moet blijven hangen. Verdedigen is dan ook 1 van je taken. Bij een aantal mis ik de laatste weken ook de echte wil om te winnen. Nu stond onze achterhoede continu tegen een overtal aan spelers van HVV en oke het mag niet gebeuren dat een tegenstander steeds 3 man van ons in de luren weet te leggen om vervolgens een medespeler vrij voor de keeper te zetten, maar dan nog gaat het op het middenveld al mis natuurlijk. Door zo’n situatie ontstond ook de 2-3. We kregen daarna toch nog een enorme kans. De vrije trap van Brian wordt moeizaam gered door de keeper van HVV en de rebound wordt door Jon net naast geschoten. HVV weet vervolgens nog uit te lopen naar 2-5 en zo wordt het een verdiende nederlaag. En het had nog veel meer kunnen zijn als Ritchie niet zo goed had gekeept. Over 2 weken thuis tegen koploper SEV en dan moeten we echt met een andere mentaliteit in het veld staan mannen.