5 - 7

Vredenburch JO15-1

Onder 15 zaterdag, JO15-1, 2e klasse 08P

11 maart 2017 11:15

In een naar voorjaar neigende ochtend vertrokken we met een voltallige selectie naar Zoetermeer. Er waren een paar kleine pijntjes hier en daar en een aantal jongens net terug van een blessure. Daarom zouden  Safouan, Redouan en Bart op de bank beginnen. Vlak voor de wedstrijd bleek Enty last van een opkomende oorontsteking te hebben en begon Safouan alsnog in de basis op zijn vertrouwde positie. Fahmi schoof hierdoor op naar het middenveld.

Een paar weken geleden werd er nog redelijk eenvoudig gewonnen van deze ploeg in de beker, maar in die wedstrijd waren ze ons ook ruim een kwartier de baas geweest. Er moest dus strijd worden geleverd en gelukkig gebeurde dat ook. Hierdoor waren we veel in balbezit en konden zo af en toe een speldenprikje uitdelen. Na ruim een kwartier leverde dat een doelpunt en het was Appie die het doelpuntenfestijn opende. Niet lang na de openingsgoal was de sterke nummer 10 van DWO onze verdediging te slim af. Hij slalomde langs iets te snel happende verdedigers van onze kant en kreeg de bal via een medespeler langs Yassin, 1-1. Toch bleven we de sterkere ploeg en met behoorlijke combinaties kwamen we tot meer kansen. Helaas voerden we dat allemaal wat te ver door en zou het soms wel eens handig zijn om eerder de trekker over te halen. Delano wist gelukkig te scoren, miste nog een 1 op 1 met de keeper en Appie zorgde voor een lekkere 1-3 voorsprong. DWO kreeg het echter voor elkaar om vlak voor de rust de aansluitingstreffer te scoren, nadat we verdedigend wat steekjes lieten vallen.

Blijkbaar had het laatste doelpunt van DWO de ploeg het nodige vertrouwen gegeven, want na rust waren zij wederom een periode de sterkere ploeg. Onze mannen waren zeer slap uit de kleedkamer gekomen en binnen de kortste keren scoorde DWO de gelijkmaker. Vervolgens hielpen we de tegenstander aan een voorsprong, zodat wij nu in de achtervolging moesten. Uit een vrije trap van Baris wist Delano met zijn grote teen de gelijkmaker binnen te prikken en niet veel later ook de 4-5. DWO gaf zich echter niet gewonnen en produceerde de gelijkmaker met nog zo’n 10 minuten te spelen. Inmiddels was Redouan in de ploeg gekomen en na een vloeiende combinatie scoorde hij de 5-6. In de slotfase wist de keeper van de tegenstander geen raad met een bal die net buiten zijn 16 viel. Enty kwam als een bliksemschicht op hem af, was eerder bij de bal en maakte zodoende het karwei af. Een knotsgekke wedstijd waarin we meer scoorden dan de tegenstander. En dan win je dus!

A.s. dinsdag spelen we om de Haaglanden Cup en volgende week de topper in eigen huis tegen HBS.