HBS JO15-2

Onder 15 zaterdag, JO15-1, 2e klasse 08P

18 maart 2017 10:00

Marciano

Voor een plekje in de A-categorie stond vandaag de topper tegen HBS op het programma. Voor deze wedstrijd had JO15-1 zes verliespunten, HBS nog geen één. Je zou kunnen zeggen dat dit dé kans was om iets in te lopen op de koploper.

Met Mo op doel begonnen we geconcentreerd aan de wedstrijd. Joël als rechtsback had de taak om de sterke linksbuiten van HBS uit te schakelen. Hij deed dat uitstekend en haalde zo de angel uit die ploeg. Verder zat iedereen er goed op en creëerden in het begin al een paar mogelijkheden. Appie kreeg de grootste kans, maar die ging er niet. Ook werd er een doelpunt wegens buitenspel afgekeurd. Helaas moest onze motor Josh uitvallen na een tik op de archillespees. Fahmni kwam voor hem in het veld en nam de taak van Joël achterin over. Joël schoof door naar het middenveld. Dat de tegenstander een stugge ploeg was, wisten we vooraf. Ze krijgen bijzonder weinig goals tegen, zodat het hele arsenaal aan creativiteit er vandaag uit moest komen. Een prachtig actie van Enty met een vlammend schot onderkant lat kwam het dichtst bij een doelpunt. Aan de andere kant hield Mo zich vrij eenvoudig staande. Voor de rust werd er niet gescoord.

Na de pauze ging het echter snel. Het was Enty die een gaatje zag in de verdediging van HBS en met grote passen sneed hij als een mes door de boter erdoorheen. Hij scoorde beheerst de openingstreffer kort na rust. Niet veel later kregen we een corner aan de andere kant. De hoge bal ging over onze verdedigers heen en bereikte een kopsterke speler van HBS die de gelijkmaker forceerde. Kort daarna kregen we een vrije trap ruim over de middenlijn. De hoge bal ging richting Delano die echter door de verdediger werd omarmd en naar beneden werd getrokken. De strafschop die volgde was voor Delano. Nadat hij ongeveer vijf minuten zijn veters had gestrikt ging hij achter de bal staan en schoot onberispelijk binnen, 2-1. Dit gebeurde dus allemaal binnen 7 minuten na rust. HBS probeerde wel het tij te keren, maar de ruimte kwam aan de andere kant. Kans op kans werd gemist om de voorsprong uit te breiden en zo bleef het best spannend. Maar 10 minuten voor tijd was het dan toch raak. Andy was op rechts langs zijn tegenstander geglipt en deze keer wist hij de bal langs de keeper te schieten, 3-1. Ook de 4-1 viel vlot daarna. Delano kopte een hoge voorzet keurig achter de HBS doelman, die overigens een behoorlijk sta in de weg was. Het hoogtepunt van de ochtend leverde jammer genoeg geen doelpunt op. Bij een hoge voorzet, iets achter hem, besloot Delano de bal om te halen. Hij deed dat op zijn Van Bastens, maar raakte hierbij jammer genoeg de kruising.  Een mooie overwinning en het gat naar de koploper is nu nog maar een gaatje. Door ons te focussen op de laatste 6 wedstrijden en het daarin zo goed mogelijk te doen, zien we aan het einde van de rit wel wat deze meer dan verdiende overwinning waard was.