Nipte thuisnederlaag JO15-2 tegen koploper Laakkwartier JO15-2

Laakkwart. JO15-2

Onder 15 zaterdag, JO15-2, 3e klasse 01

18 maart 2017 11:00

R. Marquard

Vandaag op het programma voor onze mannen de thuiswedstrijd tegen koploper en voornaamste titelkandidaat Laakkwartier. Uit hadden we 4-2 verloren na een goede 1e helft en mindere 2e helft en helaas was het vandaag een kopie van de heenwedstrijd. We begonnen uitstekend aan de wedstrijd met als zo vaak weer lekker veel voetbal in de ploeg met vele combinaties. Al na iets meer dan 5 minuten wisten we op voorsprong te komen nadat Lako kundig vanaf rechts een verdediger omspeelde en de bal van een metertje of 18 op prachtige wijze snoeihard maar tevens geplaatst in de rechterbovenhoek de keeper kansloos liet: 1-0. Laakkwartier, natuurlijk niet voor niets bovenaan de ranglijst, beschikt ook over een ploeg met voetballend vermogen en strijd en dus ontspon zich een aantrekkelijk duel dat lekker gelijk op ging en het kijken meer dan waard was voor het als iedere week trouw aanwezige publiek. Er waren wat kleine kansjes over en weer maar de rust werd bereikt met een 1-0 voorsprong. De 2e helft gaf helaas een compleet ander spelbeeld met een Laakkwartier dat continue met de hele ploeg druk aan het geven was en soms leek het wel alsof ze met 12 ipv 11 man speelden. We kwamen nauwelijks meer aan voetballen toe en binnen 10 minuten was daar dan ook de gelijkmaker: 1-1. Laakkwartier wist van geen ophouden en bleef maar komen terwijl wij alle zeilen moesten bij zetten om de boel tegen te houden en alleen zo nu en dan via een countertje wat gevaar stichten. Zo’n 5 á 10 minuten voor tijd viel dan ook de verdiende winnende treffer voor Laakkwartier: 1-2. Mannen, helaas voor de 2e keer nipt verloren van de hoogstwaarschijnlijke kampioen in deze poule maar we hebben in ieder geval een gedeelte van de wedstrijd laten zien dat we niet voor ze onder hoeven te doen, maar de tegenstander ruikt de titel en dat gaf ze waarschijnlijk net nog dat beetje extra. Gewoon weer lekker trainen allemaal komende week en dan volgende week zaterdag weer nieuwe kansen uit bij HDV.