Vredenburch wint 2e bekerwedstrijd van Duindorp

Duindorp sv 1

Mannen, 1, Groep 2 19

9 september 2017 14:30

Rip, J.

Zaterdag trad Vredenburch aan tegen het gepromoveerde Duindorp. De eerste bekerwedstrijd werd nog ongelukkig verloren vorige week in en tegen VV Oegstgeest. Afgelopen zaterdag trokken de Rijswijkers wel aan het langste eind. Na een 1-0 ruststand, werd er uiteindelijk met 2-1 gewonnen van de ploeg van Roel Zandbergen.

Vooraf was het weer gepuzzel voor het trainersduo Lorente/Basil. In de oefenwedstrijd tegen KSD-Marine (6-3 overwinning) vielen zowel Wesley Koch en Tomas Haaksma geblesseerd uit. Ook Maarten Niggebrugge en Samir Boulakjar waren niet fit genoeg om te spelen. Gelukkig heeft Vredenburch een zeer sterke en brede selectie, dus uiteindelijk stond er nog een prima elftal op het veld. De eerste 25 minuten gingen gelijk op. Vredenburch probeerde te voetballen, Duindorp speelde vooral de lange bal op de boomlange spits. Echte grote kansen waren er niet in de openingsfase. De eerste de beste kans was dan ook gelijk een goal. Een vrije trap van Peter Barnas werd subtiel verlengd door Richard van Trier en liet de doelman kansloos, 1-0. Kort daarna kreeg Vredenburch nog een levensgrote kans. Richard van Trier bood Sander Vink een niet te missen kans, maar kwam niet goed uit met zijn passen en kreeg de bal op zijn buik.

Na een half uur spelen moest Duindorp met 10 man verder na een grove charge van achter op de doorgebroken Joey van Zwam. Andrew Zuurmond van Duindorp kon dus al na een half uur gaan douchen. Duindorp leek even van de leg, want weer was het Vredenburch die de beste kansen kreeg. Peter Barnas werd prima de diepte ingestuurd door Levi Tempelman, maar de middenvelder schoot te gehaast op goal, waar hij beter door had kunnen lopen. De rust werd derhalve bereikt met een prima 1-0 voorsprong.

In de 2e helft gooide Duindorp er een schepje bovenop. Het ging nog fysieker spelen en probeerde zo snel mogelijk de spits van Duinen te zoeken. Vredenburch had hier in het begin van de 2e helft geen antwoord op. De kustbewoners waren beter in het begin van de 2e helft. De gelijkmaker was dan ook niet onverdiend. Jamie van den Oever profiteerde van miscommunicatie in de Rijswijkse verdediging en kon vrij inschieten, 1-1. Vredenburch had het moeilijk tegen het fysiek sterkere Duindorp. Toch bleef Vredenburch goed voetballen. Naarmate de wedstrijd vorderde vloeiden de krachten weg bij Duindorp. Vredenburch kreeg meer en meer ruimte. Vredenburch bleek conditioneel veel sterker, waarschijnlijk door de extra lange voorbereiding , en kreeg daardoor meer grip op de wedstrijd. Twintig minuten voor tijd kwam dan ook de bevrijdende 2-1. Rechtsback Bas van Schendel bestreek de hele rechterflank en legde de bal panklaar neer voor de ingevallen Collin van der Meer. Die faalde niet en schoot de 2-1 tegen de touwen. Duindorp leek verslagen, moegestreden. De overwinning kwam niet meer in gevaar. In tegendeel zelfs, als Vredenburch wat beter met de kansen omging, had de overwinning nog hoger kunnen eindigen. Na 90 minuten vond de uitstekende scheidsrechter Rip het prima en floot voor het einde van de wedstrijd.

Een uitstekende week voor Vredenburch, waarin het doordeweeks KSD compleet wegspeelde en tegen Duindorp bij vlagen liet zien waartoe ze in staat zijn. Aankomende zaterdag speelt Vredenburch de laatste bekerwedstrijd tegen RAS. Bij een overwinning en een gunstig resultaat bij Duindorp – Oegstgeest kan Vredenburch nog door bekeren.