Boosten, R.

Accommodatie

Onbekend

Waar Vredenburch vorig jaar nog 2 maal verloor van RAS. Was het voor Vredenburch vandaag vooral kijken of ze de goede lijn van de laatste weken tegen een titel kandidaat in de vierde klasse konden door trekken.

Vooral het eerste half uur speelde Vredenburch heel sterk en kwam RAS er amper uit. Na 7 minuten kopte Richard van Trier de 1-0 binnen uit een goede voorzet van Sofyan el Massoudi.

Daarna ging Vredenburch steeds beter spelen maar vergat het zichzelf te belonen door te gehaast met de vrije kansen om te springen.

Uiteindelijk schoot van Trier de 2-0 binnen uit een prachtige aanval, en een prima voorzet van de mee opgekomen rechtsback Levi Tempelman. Tot ieders verbazing had de grensrechter van RAS buitenspel geconstateerd.

Het was jammer dat de verder uitstekend leidende scheidsrechter dit vlagsignaal in tweede instantie overnam.

Vredenburch liet zich niet uit het veld slaan en bleef goed voetballen. Vlak voor rust kreeg Vredenburch te maken met een oude voetbalwet. Als je zelf niet scoort dan krijg je hem om de oren. Bij een spaarzame uitbraak van RAS trok aanvoerder Steijn aan de noodrem.

De toegekende strafschop werd binnen geschoten. En zo ging Vredenburch in plaats van met een 3-0 voorsprong met 1-1 rusten.

Toch had trainer Lorente niks anders dan lof in de rust voor het goede spel van zijn ploeg, en moesten we gewoon zo door gaan.

Dan vallen de doelpunten vanzelf.

De tweede helft haalde het niveau van de eerste helft niet meer. Toch bleef Vredenburch de betere ploeg en was het wachten op de 2-1.

Deze kwam uiteindelijk van de voeten van wederom Richard van Trier.

Het was jammer dat Remco Koch vlak daarna de bal in het eigen strafschop gebied verkeerd raakte en zijn eigen keeper verraste . De 2-2 was een domper.

Maar waar Vredenburch in het verleden dit soort wedstrijden uiteindelijk zou verliezen. Rechte de ploeg deze keer zijn rug en ging vol overgave op zoek naar de winst.

Het spel was daarna misschien niet best.

Maar de inzet en absolute wil om te winnen maakte alles goed.

Collin van der Meer liet zien waar hij toe in staat is.

Op kracht speelde hij zichzelf vrij en hij schoot de bal van een meter of 20 snoei hard binnen!

De 3-2 was meer dan verdient en geeft de ploeg vertrouwen richting de eerste competitie wedstrijd tegen FC Zoetermeer.