JO13-1 na uitgebreide voorbereiding de competitie in.

Vredenburch JO13-1

Onder 13, JO13-1, Groep 2 13

16 september 2017 10:30

Na een uitgebreide selectie periode die eigenlijk al eind afgelopen winter begon is een voorlopige JO13 selectie opgesteld.

Voor de zomervakantie werd er in verschillende samenstellingen geoefend tegen o.a. Loosduinen JO13 mix, Laakkwartier JO13-2 en ODB JO13 mix.
De laatste 2 wedstrijden werden gewonnen waarbij vooral de wedstrijd tegen Laakkwartier een goed gevoel gaf voor het nieuwe seizoen.
ODB was eigenlijk geen partij voor ons (niet arrogant bedoeld) We hebben wel genoten van het spel. Keeper Kelvin kon er bijna een stoeltje bij pakken.

Na de zomervakantie begon de selectie vorm te krijgen en werd er met JO13-1 geoefend tegen Remo JO13-1, GDA JO13-2, Loosduinen JO13-1 en Blauw Zwart JO13-1.
Daarin hebben verschillende talentvolle 1e jaars spelers mee gedaan. De eerste 2 wedstrijden werden gewonnen. De voorhoede met Jontje, Stefano en Dylan loopt al aardig.
Vooral Stefano kan uit alle hoeken scoren. Van de 1e jaars spelers heeft Tarik Yilmaz inmiddels knap een plek veroverd in JO13-1 en al aardig wat spelminuten gemaakt als rechts buiten.

De laatste 2 wedstrijden werden helaas verloren. Vooral Blauw Zwart was een maatje te groot, zeker als je weet dat 3 belangrijke spelers afwezig waren en er spelers div klachten hadden. Maar geen schande want zij spelen ook een klasse hoger.

In de beker zijn tot nu toe 2 wedstrijden gespeeld. Tegen Alphense Boys sleepten we ondanks 2 penalty's tegen en een zelf gemiste penalty een punt uit het vuur (3-3) na een mooie individuele actie van Jontje Kastaneer. Tegen Schipluiden stond de achterhoede wel sterk, zeker in de 1e helft.  Enzo speelde ijzersterk en gelukkig kon Michael weer wat minuten maken. Helaas viel 1 minuut voor rust de 1-0. Kort na rust waren we het op het middenveld even kwijt. Maar daarna herpakten we ons weer aardig en maakte we (Jontje) onder leiding van aanvoerder Sam het verdiende doelpunt. Zo hebben we goede dingen gezien en zeker ook punten om aan te werken.

Zoals al vaker gemeld is het echt een voorlopige selectie, waarbij komende weken gekeken wordt of de beste spelers aan wal zijn in de selectie en zeker in JO13-1. Zo kijken we natuurlijk ook naar de ontwikkelingen in JO13-2. Dat alles met het doel om bovenin mee te kunnen draaien en ons te ontwikkelen voor volgend seizoen richting JO15.

Zaterdag start de competitie met een uitwedstrijden bij Quick.
Duimen dat alle spelers pijnvrij zullen zijn.