Mannen, 1, 4e klasse D

14 oktober 2017 14:30

Afgelopen zaterdag kwam DVC uit delft op bezoek bij de Rijswijkers.
Vredenburch is in the winning mood en DVC had nog geen punt gehaald in de competitie.
Op papier een makkelijke middag dus. Het is wel eens anders geweest, maar vandaag weinig personele problemen voor de equipe van Lorente, dus stuurde hij de zelfde elf namen het veld in die van HPSV (10-0) en Quintus (0-3) hadden gewonnen.
Vanaf de eerste minuut was het een eenzijdig spelbeeld. Vredenburch mocht het spel maken en DVC verdedigde alleen maar. In de openingsfase waren er wat speldenprikjes, maar de eerste beste grote kans was pas na een half uur.
Dat resulteerde ook gelijk in de openingstreffer.
Collin van der Meer werd met een subtiele voetbeweging van Richard van Trier alleen voor de keeper gezet en liet de doelman met een schuiver kansloos, 1-0. Niet veel later had van der Meer de score moeten verdubbelen, maar hij raakte de bal verkeerd en schoot de bal naast het lege doel. Zodoende werd de rust bereikt met een magere 1-0 voorsprong.

De 2e helft was gelijk aan de eerste. Vredenburch mocht naar hartenlust aanvallen. Het verschil met de eerste helft waren dat er nu wel kansen werden afgemaakt. In de 50e minuut werd Davy Lukassen diepgestuurd en verschalkte de doelman met een mooi schot in de verre hoek, 2-0. Nadat er een aantal grote kansen om zeep werden geholpen, was het Richard van Trier die in de 73e minuut aan alle onzekerheid een einde maakte,3-0. In de slotfase liep Vredenburch nog uit naar een terechte 5-0 overwinning. Eerst was het Peter Barnas, die zijn rentree opluisterde met  goeie goal ( 4-0) en daarna was het wederom Davy Lukassen die de eindstand bepaalde op 5-0. Bijna werd het doelpunt van het jaar nog gemaakt, maar een schot van zo’n 45 meter van Peter Barnas belande echter bovenop de lat.

Al met al weer een prima overwinning voor de ploeg van Vita Lorente.
De score had nog hoger uit kunnen vallen als we alle 100% kansen hadden benut, maar goed, als je uit de laatste 3 wedstrijden 9 punten haalt met een doelsaldo van 18 voor en 0 tegen, kan je als ploeg alleen maar tevreden zijn.
Zonder iemand te kort te doen vandaag een groot compliment voor de laatste linie van Vredenburch. In 90 minuten is DVC geen één keer in de 16 geweest en kon doelman Jeffrey van der Hoeven zijn keeperstenue netjes weer opvouwen en in de tas doen voor volgende week.

Volgende week wacht het stugge OLIVEO. Een goede test voor Vredenburch om te kijken of ze echt om de prijzen kunnen meedoen dit jaar.