ZAMI 1 periodekampioen na overwinning op TAC

TAC'90

Mannen, 1, 4e klasse D

12 mei 2018 14:30

Vredenburch wint voor de 10e keer op rij en maakt zich op voor nacompetitie

Vredenburch kreeg zaterdag het stugge TAC’90 op bezoek. Voor de Rijswijkers traditiegetrouw een lastige tegenstander. Ook deze editie ging weer uiterst moeizaam, maar na 90 minuten stond Vredenburch uiteindelijk aan de goede kant van de score.

Vredenburch opende de wedstrijd zeer sterk. Met goed positiespel werd TAC’90 teruggedrongen tot de eigen 16. De 1-0 was dan ook een logisch gevolg van het goede spel. Een mooie crosspass van Levi Tempelman op gelegenheids linksbuiten Peter Barnas was het begin van de aanval. Barnas gaf de bal mee op de mee opgekomen Sander Vink die de bal snoeihard voorgaf. Topscorer Richard van Trier hoefde alleen maar zijn hoofd er tegen te zetten en de 1-0 was een feit! Nog binnen het kwartier had Richard van Trier de score kunnen uitbouwen, maar een schot voorlangs en een kopbal miste net de goede richting. Nadat de storm was gaan liggen kwamen er ook kansen voor TAC’90. Mede door hun fysieke spel werden ze aantal keer gevaarlijk. Vredenburch gaf teveel vrije trappen weg, waardoor er enkele hachelijke situaties ontstonden in het 16 metergebied. Na een half uur hield doelman van der Hoeven Vredenburch op de been, door tot twee maal toe uitstekend de bal te redden. Vredenburch was blij dat het de rust bereikte met een 1-0 voorsprong.

In de rust werd afgesproken om het eigen spelletje weer te spelen en niet uit te laten lokken door het fysiek spelende TAC’90. Toch lukte dat niet helemaal. Vredenburch ging mee in het vechtvoetbal, en vergat te combineren. Zo werd het een open 2e helft, waarbij beide teams grote kansen lieten liggen. Zo kopte Davy Lukassen van dichtbij op de uitgekomen keeper en was Vredenburch doelman van der Hoeven aan de andere kant zoals zo vaak dit jaar onpasseerbaar. Tien minuten voor tijd dacht iedereen bij TAC’90 aan een penalty, maar de scheidsrechter beoordeelde een sliding van a-junior Aloisio da Luz als correct en gaf een corner. Uit deze corner onderscheidde van der Hoeven zich weer door de bal katachtig uit de hoek te pakken.

Na 90 minuten was de opluchting groot toen de leidsman affloot. TAC’90 vocht voor wat het waard was, maar de Rijswijkse club kan wederom 3 punten bijschrijven. De 10e keer op rij alweer. Door deze overwinning is Vredenburch zeker van de 2e plaats en mag zich nu langzaam gaan opmaken voor de nacompetitie. Eerst nog 2 competitiewedstrijden te gaan die nergens meer toe doen, namelijk uit naar Laakwartier, die ook nog vol voor nacompetitie speelt, en een thuiswedstrijd tegen kampioen WV/GONA.

Opstelling Vredenburch: van der Hoeven, da Luz, Tempelman, J. Barnas (60. Steijn), van Zwam, Boulakjar, Vink, van der Meer, P. Barnas (85. Van Hesik) , van Trier en Lukassen.

Aantal foto's van: Remco Miltenburg