Mannen, 1, 4e klasse D

10 februari 2018 14:30

Vredenburch komt traditioneel altijd goed de winterstop uit.
Ook nu, na het trainingskamp in Benamaldena, winnen de Rijswijkers alles na de winterstop.
Na Concordia (0-3), FC Zoetermeer (7-1) werd nu DVC met maar liefst 8-0 verslagen.

Collin van der Meer was met 5 doelpunten de grote man.

Wederom een grote puzzel voor trainer Lorente. Niet omdat er zoveel geblesseerden of geschorsten waren, maar omdat iedereen fit is en er maar 11 mogen spelen.
Van DVC wisten we dat ze met 2 spitsen speelden, dus werd er gekozen voor een tactische 3-4-3 formatie. In de warming-up was het erg wennen aan het hobbelige veld aan de Brasserskade.

Na een minuut stilte werd er om 14:30 afgetrapt. Vredenburch klapte er vanaf minuut gelijk bovenop, en dat resulteerde in de 2e minuut gelijk in de openingstreffer.
Samir Blokjar mocht randje 16 vrij aanleggen en schoof de bal in de verre hoek, 0-1. Na de vroege goal probeerde Vredenburch zo snel mogelijk de wedstrijd te beslissen, maar speelde het vaak niet slim uit. Ook trapte de Rijswijkers veelal in de buitenspelval van DVC.

Bijna kwam DVC na 20 minuten spelen op gelijke hoogte. Een corner werd goed binnengekopt maar Tomas Haaksma redde de bal van de doellijn. Dat was een wake-up call voor Vredenburch om er nog een tandje bij te zetten. In de 28e minuut werd de marge verdubbeld.

Collin van de Meer scoorde de 0-2 na een mooi schot. De rust leek in te gaan met een 0-2 voorsprong, maar in een tijdsbestek van 2 minuten scoorde Vredenburch de 0-3 en de 0-4. De 0-3 was een prachtige Rabona-goal van Davy Lukassen en de 0-4 was wederom een goeie goal van Collin van der Meer.

In de rust werd 2 keer gewisseld. Tomas Haaksma en Richard van Trier kregen rust en Sander Vink en Maarten Niggebrugge mochten ook 45 minuutjes maken.
Collin van der Meer werd daarom doorgeschoven naar de spits.
Achteraf een prima keuze! Ook in de 2e helft had Vredenburch geen kind aan DVC. In de 48e en de 55e minuut was het Collin van der Meer die zijn 3e en 4e van de middag binnen schoot.

Sander Vink zorgde na een mooie aanval voor de 0-7 en het slotakkoord was voor de man of the match Collin van der Meer. Met een mooie kopbal zorgde hij voor de eindstand van 0-8. Wederom een prima overwinning voor Vredenburch.

Volgende week staat er een zeer belangrijke wedstrijd op het programma. Vredenburch ontvangt dan Quintus uit Kwintsheul. Vredenburch kan de directe tegenstander op 6 punten zetten op de ranglijst, dus zal er alles aan doen om de 3 punten op de burcht te behouden.

Opstelling Vredenburch: van der Hoeven, Haaksma (46. Niggebrugge), Tempelman, Tuit, van Schendel (60. El Massoudi), Barnas, Boulakjar, van der Meer, Lukassen, van Trier (46. Vink) en van