Mannen, 1, 4e klasse D

25 november 2017 14:30

Vredenburch al 7 duels op rij zonder tegendoelpunt. Ook Tac’90 kansloos.

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd TAC’90 – Vredenburch op het programma.

Traditiegetrouw een zeer lastige wedstrijd voor de Rijswijkers. Maar Vredenburch is al weken in bloedvorm. Ondanks de lastige openingsfase won Vredenburch de wedstrijd uiteindelijk toch vrij eenvoudig. Na 90 minuten stond er een keurige 0-3 op het scorebord.

Met de vertrouwde 11 namen trad Vredenburch om 14:30 aan op sportpark ‘De Verlichting’. De openingsfase ging gelijk op. Tac’90 speelde zeker niet onaardig en liet bij vlagen zien dat ze veel te laag op de ranglijst staan.
Toch was de beste kans voor Vredenburch. Na een kwartier spelen kopte Richard van Trier de bal via de vingertoppen van de doelman op de lat. Een doodspelmoment zorgde uiteindelijke voor de openingstreffer. Sander Vink krulde de  vrije trap schitterende in de linkerbovenhoek, 0-1.
Tac’90 was even de weg kwijt, want nog geen minuut later kon van Trier de 0-2 binnenschieten, maar zijn schot belandde helaas op de paal. Toch werd de rust behaald met een 0-2 voorsprong. Uitblinker Collin van der Meer pakte zelf de bal af op eigen helft en stak heel het veld over om vervolgens met een verwoestend schot van 20 meter de keeper kansloos te laten.

Na een uur spelen gooide Vredenburch het duel op slot. Collin van der Meer nam een voorzet keurig aan op z’n borst en rondde koelbloedig af, 0-3.
Reden genoeg voor Vita Lorente om jongens wat rust te gunnen, en andere jongens speelminuten te gunnen.
Een kwartier voor tijd moest Tomas Haaksma met een blessure de wedstrijd vroegtijdig verlaten. Vredenburch had al drie keer gewisseld, dus moesten de mannen uit Rijswijk met 10 man verder. Met man en macht werd er verdedigd en geprobeerd de nul te houden. Uit de counter werd er weliswaar nog 2 x gescoord, maar beide onterecht afgevlagd wegens buitenspel.

Zo werd een hattrick voor Collin van der Meer door zijn neus geboord. Ook Davy Lukassen dacht zijn doelpuntje mee te kunnen pikken, maar deze werd ook geannuleerd. Achterin was het ouderwets kunst en vliegwerk. Michael Steijn tikte met zijn grote teen de bal net voor de spits weg, en in de absolute slotfase hield Peter Barnas nog een bal van de lijn.

Na het laatste fluitsignaal was de vreugde dan ook groot. Wederom een prima overwinning en het record zonder tegendoelpunten wordt alsmaar uitgebreid. Alleen in de eerste competitiewedstrijd kreeg doelman Jeffrey van der Hoeven 2 tegendoelpunten tegen, maar heeft nu al 7 wedstrijden op rij een clean sheet.
Volgende week de thuiswedstrijd tegen laagvlieger DHC. Mooi moment om dit record verder uit te bouwen, maar van onderschatting is zeker geen sprake, aangezien de club uit Delft al 24 keer heeft gescoord dit seizoen, en als enige club koploper VW/Gona moeilijk maakte.