2 - 1

Oliveo 1

Mannen, 1, 4e klasse D

24 maart 2018 14:30

Vredenburch heeft de zegereeks van na de winterstop weten door te zetten. Deze keer werd Oliveo uit Pijnaker met 2-1 verslagen.

Vredenburch had er voor gekozen maar 1 verse wissel mee te nemen om het tweed, dat in een moeilijke periode zit, te versterken en twee A spelers met een wedstrijd in de benen mee te nemen.

Net als in de heenwedstrijd had Vredenburch moeite met de jonge en gretige ploeg uit Pijnaker. Uit koste het nog 2 punten. Deze keer bleven de 3 punten in Rijswijk.

Het eerste deel van de wedstrijd had Vredenburch een overwicht. Tot echt grote kansen leidde het niet. Tot rond de 25ste minuut Collin vd Meer met een bekeken steek bal rechtsback Bas van Schendel weg stuurde. De afgemeten voorzet werd door Richard van Trier goed binnen gekopt 1-0. Kort daarna blesseerde Peter Barnas zich aan zijn pols. Was het middenveld uit balans en werd er steeds meer ruimte weg gegeven. Toen was duidelijk te zien dat Oliveo veel te laag op de ranglijst staat. De ploeg ging steeds makkelijker combineren en kreeg een paar kansen. Jeffrey vd Hoeven liet zien dat hij al het hele seizoen in vorm is. Een op een kwam vd Hoeven als winnaar uit en ook daarna pakte Jeffrey een paar goede ballen. Dat gaf Vredenburch de kans om zich te herstellen. De linies gingen weer korter op elkaar spelen en de ruimtes werden weer klein gemaakt. Daardoor kreeg Vredenburch in het laatste deel van de eerste helft weer de overhand en creëerde het weer wat kansen. Vlak voor rust moest Barnas zich toch laten vervangen. Naast zijn pols blessure speelde ook zijn hamstringblessure op. Marcel Tuit nam zijn plaats in. Waardoor Lorente een paar posities moest omzetten. Niet veel later floot de scheidsrechter voor de rust.

In de rust gaf Richard van Trier aan zich ziek te voelen. In overleg met de staf besloot hij toch om het nog 15 minuten te proberen.

In de tweede helft leek de ploeg van Lorente alles behalve fit. Oliveo had het betere van het spel en creëerde een aantal kansen. Keeper vd Hoeven groeide met een aantal goede reddingen uit tot de man van de wedstrijd.

Toch kon de 1-1 niet uitblijven. Uit een vrije trap werd vd Hoeven uiteindelijk verslagen. Oliveo rook bloed en wilde meer.

De zieke Richard van Trier kon eigenlijk niet verder maar wilde zijn ploeg in deze moeilijke fase niet in de steek laten. Daar werd Richard voor beloond. Want niet veel later schoot hij tegen de verhouding in de 2–1 binnen.

Vlak daarna mocht van Trier gaan douchen en nam Aloisio uit de A1 zijn plek over. Hierdoor verhuisde Bas van Schendel naar het middenveld en kreeg Vredenburch weer wat meer grip op de wedstrijd. Wat leidde tot een aantal kansen om de wedstrijd definitief te beslissen. Het niet goed uitspelen van deze kansen koste bijna de overwinning. In de 87 ste minuut dacht Oliveo de 2-2 gescoord te hebben maar werd dit doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. De protesten die daarop volgde werden door de moedige jonge scheidsrechter bestraft met geel. In de 90 ste minuut scoorde Oliveo opnieuw. Deze keer was het geen buitenspel maar zag de scheidsrechter een duwfout. Daardoor liepen de emoties bij Oliveo opnieuw hoog op waarbij ook de bank zich liet gelden. De scheidsrechter liet zich niet intimideren en floot precies in de 90 ste minuut voor het einde. Na de wedstrijd liepen de emoties bij spelers en staf richting de scheidsrechter nog hoog op. Maar moesten ze het uiteindelijk doen zonder punten maar met complimenten voor hun vertoonde spel.

Vredenburch kwam vandaag goed weg. Maar geluk dwing je soms ook af!