0 - 3

Vredenburch 1

Mannen, 1, 4e klasse D

4 november 2017 15:00

Op een druilerig sportpark Hoekpolder, waar toch zo’n 200 supporters op afkwamen, was afgelopen zaterdag de subtopper in de 4e klasse D. Nummer 2 Semper Altius, dat nog geen punt verspeelde mocht aantreden tegen de nummer 3 Vredenburch. Een echte subtopper werd het nooit. Vredenburch liep na 90 minuten met een duidelijke en zeer terechte 0-3 van het veld.

Al in de openingsfase liet Vredenburch direct zien dat het vol voor de overwinning speelde. In de eerste 10 minuten kregen ze een paar goede kansen, maar onder andere Richard van Trier had zijn vizier nog niet op scherp staan.
Toch was de beste kans voor de thuisploeg. Een lange bal werd verkeerd ingeschat door Marcel Tuit en aanvaller Jordy Linnenbank kon de 16 inlopen.
Daarbij werd hij onreglementair onderuit gehaald door doelman Jeffrey van der Hoeven. De scheids floot resoluut voor een penalty, maar zag niet dat de losgekomen bal vrij kwam voor een Semper speler. Die kon 2 seconde na het fluitsignaal de bal in het lege doel werken, maar de scheids had al gefloten. Als een echte penaltykiller pakte van der Hoeven de bal uit de hoek en ook de rebound werd gemist door middenvelder Mike Bos. Zodoende bleef de levendige openingsfase doelpuntloos.

Aan het spelbeeld veranderde er weinig. Vredenburch bleef de betere ploeg die voetballend de aanval koos, en Semper verdedigde met man en macht en schoot elke bal blind naar voren. Het duurde uiteindelijk tot de 31e minuut voordat de openingstreffer viel.
Een corner van Soufyan el Massoudi werd getoucheerd door Sander Vink en liet de keeper kansloos, 0-1. Semper was deze domper nog niet te boven of er stond al 0-2 op het scorebord. Een vrije trap werd snel genomen. De Semper verdediging zat te snurken en Sander Vink kon de snel genomen vrije trap meenemen en koelbloedig afronden. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

In de 2e helft probeerde Semper met het befaamde kick en rush voetbal Vredenburch onder druk te zetten. Met lange mannen als Steijn, Tuit en Tempelman achterin heeft dat echter weinig nut. Semper werd dan ook nauwelijks gevaarlijk.
Vredenburch kreeg ook een paar kleine kansjes, maar moest pas wachten tot de 80e minuut tot het absolute hoogtepunt van de middag. Samir Boulakjar besliste de wedstrijd met een prachtig afstandsschot in de rechterbovenhoek. Deze 0-3 werkte nog als extra boost voor de formatie van Lorente. Jammer dat in de slotfase enkele 100% kansen nog werden gemist. Het had zomaar 0-6 kunnen staan na 90 minuten, maar dat was misschien teveel van het goede.

Wederom een uitstekende overwinning en alweer de 6e (!) wedstrijd op rij waarin Vredenburch de 0 weet te houden. Door deze klinkende overwinning bezet Vredenburch nu de 2e plaats. Vredenburch vierde de overwinning ook groots met de gehele selectie in de kleedkamer, want ook het 2e elftal wist deze dag te winnen. En zoals elke week kwamen de mannen het 1e weer aanmoedigen.