Mannen, 1, 4e klasse D

28 oktober 2017 14:30

Zaterdag mocht Vredenburch aantreden tegen SV Oosterheem uit Zoetermeer.
Een ploeg, die ondanks de lage klassering, laat zien makkelijk te kunnen scoren, maar ook veel tegendoelpunten krijgt.
Na de teleurstellende 0-0 tegen OLIVEO hadden de Rijswijkers wat goed te maken. Zonder de geschorste Bas van Schendel en Sander Vink trapten de ploeg uit Zoetermeer om 14:30 af op het mooie sportcomplex van Vredenburch.

Vanaf minuut 1 probeerde Vredenburch de bezoekers onder druk te zetten. In het begin hadden de Rijswijkers daar moeite mee, omdat Oosterheem met 2 spitsen bleken te spelen. Na een simpele omzetting stond de ploeg van Vita Lorente als een huis.
Het duurde tot aan de 30e minuut voordat de eerste goal viel. Een corner van Joey van Zwam belandde bij de 2e paal op het hoofd van Davy Lukassen, die keurig teruglegde op Richard van Trier. Die kon van dichtbij de 1-0 tegen de touwen koppen. Oosterheem speelde zeker niet onverdienstelijk, maar creëerde weinig kansen.
Alleen met enkele spelhervattingen werd doelman Jeffrey van der Hoeven getest. Aan het einde van de 1e helft had vredenburch tot 2 maal toe de score kunnen verdubbelen. Echter Oussama Laghmouchi schoot eerst 1 op 1 tegen de keeper en daarna schoot hij een afgemeten voorzet een metertje over de goal.
Zodoende werd de rust bereikt met een magere 1-0 voorsprong.

De tweede helft het zelfde spelbeeld. Vredenburch was de bovenliggende partij, maar kreeg geen grote kansen. Ook Oosterheem was niet bij machten om kansen te creëren. Het duurde ook tot aan de 70e minuut voordat de bevrijdende 2-0 viel.
Samir Boulakjar had een mooie actie op de achterlijn en zette met een mooie voorzet Richard van Trier alleen voor de goal en die tikte de bal simpel binnen. Daarna was het verzet gebroken bij de formatie van Fred van Dokkum.
Niet veel later scoorde van Trier zijn hattrick. Mohamed El Boubsi werd goed weggestuurd en liep samen met van Trier alleen op de doelman af. De ingevallen middenvelder legde de bal keurig breed en gunde de spits zijn hattrick. 10 Minuten voor tijd was het invaller Delano (16 jaar, B-junior) die zijn debuut opluisterde met een mooie assist.
Zijn afgemeten voorzet kon simpel worden binnengetikt door wederom Richard van Trier, die alweer zijn 4e van de middag maakte. Het slotakkoord was, uiteraard wie anders, wederom voor Richard van Trier. Na een onreglementaire overtreding binnen de beruchte lijnen op Mohamed el Boubsi ging van Trier achter de bal staan. Met een snoeiharde pingel liet hij de doelman kansloos en tekende hij voor zijn 5e treffer.

Wederom een ruime overwinning voor Vredenburch. Een mooie wedstrijd waarin weliswaar Richard van Trier de gevierde man was, maar dit zeker als een teamprestatie moet worden gezien.
Mooie detail is ook dat Vredenburch al 5 wedstrijden achtereen de 0 weet te houden. Niet alleen  en compliment aan doelman Jeffrey van der Hoeven, maar eigenlijk aan het hele team.

Volgende week een zeer interessante wedstrijd. Dan mag Vredenburch op bezoek bij nummer 2 Semper Altius. Een ploeg die tot nu toe alle wedstrijden winnend hebben afgesloten. 15:00 is de aftrap. Wie blijft er in het spoor van titelkandidaat WV/GONA?