9 december 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

Het was een duel waarin iedereen toch wel nieuwsgierig was hoe Waterings Veld GONA zich zou houden tegen het sterke Vredenburch.

Er was van alles georganiseerd om veel publiek en het moet gezegd echter zat het met de weersomstandigheden niet echt mee. De wedstrijd was meer spannend dan goed mede omdat het tot de 70e minuur 0-0 bleef.

De wedstrijd begon iets afwachtend van beide kanten. De belangen waren natuurlijk groot en beiden wilden niet verliezen. Nadat de eerste schermutselingen waren geweest nam Wateringse Veld GONA de regie in handen. Het probeerde de stugge verdediging van Vredenburch te slechten echter bleef deze overeind en was de ploeg Vita Lorente zelf ook gevaarlijk.

Wateringse Veld GONA probeerde van alles om voor rust de score te openen. Het kreeg ook kansen echter lukte het de ploeg niet in de eerste helft een goal te maken. Vredenburch kon de ploeg van Ger Fens goed bijhouden en kwam er ook af en toe gevaarlijk uit.

Tot aan de rust bleef het 0-0 en na een wam bakkie koffie begon de tweede helft zoals de 1e geeindigd was. Wateringse Veld GONA had het meeste balbezit en werd steeds gevaarlijker. Vredenburch echter kreeg een grote kans op de 0-1 maar de aanval werd niet goed uitgespeeld. Uiteindeiljk was het na 70 minuten toch raak voor de thuisploeg toen het 1-0 werd door Rogier Beld. Vredenburch zette nog wel aan maar het was uiteindelijk Ricky van den Bergh die het verschil maakte. Als een duveltje uit een doosje maakte hij de 2-0 en stond aan de basis van de  3-0 van NIck Brouwer. Wedstrijd gespeeld, de 4-0 van Ricky van den Bergh, de 5-0 van Erkan Sensoy en de 6-0 van Fransesco Fens waren alleen nog voor de statistieken van belang.

Vredenburch kon terugkijken op een prima wedstrijd tegen een ploeg die een kwalitatief fantastische selectie heeft en mede door de breedte ervan de wedstrijd naar zich toe trok.Vredenburch liet zien dat het niet voor niets zo hoog op de ranglijst staat en gaat zeker nog een rol van betekenis spelen.

De mannen van Ger Fens konden lachend de 3e helft, de ploeg kijkt  uit naar de wedstrijd tegen Semper Altius volgende week in Rijswijk waar het naast 'Herbstmeister" ook periodkampioen kan worden als het minimaal gelijkspeelt. Zelfs bij een nederlaag met 22 doelpunten verschil pakt de ploeg van Fens de 1e periode, maar iets zegt ons dat een periodetitel slechts een tussenstation is.
Vita Lorente was duideliijk na afloop: "Wateringse Veld was veel sterker maar kwamen er niet door. De 1-0 viel uit een buitenspelsituatie en dat is extra jammer. Toen de 1-0 gevallen was braken we en vielen de doelpunten als rijpe appelen. Het was mooi om te zien hoe mijn ploeg tot de 70e minuut prima verdedigde"